Manager Ronald Jaarsma verwelkomt nieuwkomer John Polonius (rechts).

HB Hoofdklasse

John Polonius naar Curaçao Neptunus

John Polonius naar Curaçao Neptunus

Manager Ronald Jaarsma verwelkomt nieuwkomer John Polonius (rechts).
Manager Ronald Jaarsma verwelkomt nieuwkomer John Polonius (rechts).

Curaçao Neptunus heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De onttroonde landskampioen heeft een overeenkomst afgesloten met voormalig profhonkballer John Polonius. Deze Curaçaose binnenvelder maakt naar verwachting dit weekeinde zijn debuut voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Europees kampioenschap.

De 28-jarige Polonius komt over van Fortitudo Bologna, waarmee hij ruim twee weken geleden kampioen werd in de Italiaanse Serie A1. Tussen 2012 en 2018 stond hij zeven seizoenen onder contract van San Francisco Giants. Voor deze Amerikaanse proforganisatie speelde Polonius in twee seizoenen in de Triple A Pacific League. In deze hoogste competitie uit de Amerikaanse Minor League speelde hij elf wedstrijden met zes honkslagen (.250).

Nadat Polonius vorig jaar november free-agent werd, slaagde hij er niet in om een nieuwe profclub te vinden in de Verenigde Staten en koos hij voor een overstap naar het Italiaanse Fortitudo Bologna. In de reguliere competitie kwam hij voor dit team tot een slaggemiddelde van .316 met vijf homeruns. Hij leidde Bologna in binnengeslagen punten (24) en gestolen honken (8).

Debuut

Met Bologna veroverde Polonius bovendien de European Champions Cup, waar in de finale werd gewonnen van de latere Nederlandse landskampioen L&D Amsterdam. In de met 0-8 gewonnen eindstrijd sloeg Polonius met een driehonkslag twee punten binnen.

Deze week werd Polonius toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam, die vanmiddag in Duitsland start aan het Europees kampioenschap. Tijdens zijn korte verblijf in Nederland kwam de honkballer van Curaçao tot een overeenkomst met het Rotterdamse Neptunus, waardoor hij volgend jaar zijn debuut kan maken in de Nederlandse hoofdklasse. Polonius is inzetbaar als tweede honkman, derde honkbal en korte stop.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse