Het Gijang-Hyundai Dream Ballpark in Busan kreeg opnieuw te maken met slecht weer.

Honkbal

Opnieuw wedstrijd Koninkrijksteam uitgesteld

Opnieuw wedstrijd Koninkrijksteam uitgesteld

Het Gijang-Hyundai Dream Ballpark in Busan kreeg opnieuw te maken met slecht weer.
Het Gijang-Hyundai Dream Ballpark in Busan kreeg opnieuw te maken met slecht weer.
Foto: © WBSC

Weersomstandigheden hebben voor de tweede keer deze week gezorgd voor uitstel van een wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam op het wereldkampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger. Ditmaal door de staart van de tyfoon Lingling, die in de Zuid-Koreaanse ochtend zorgde voor onweer.

De honkballers van manager Eric de Bruin zouden om 18.00 uur lokale tijd starten aan hun laatste wedstrijd op het U18 WK. Tegenstander daarin is Zuid-Afrika. Door het noodweer is besloten het duel uit te stellen tot morgen. Hij wordt dan gespeeld om 10.00 uur lokale tijd (03.00 uur Nederlandse tijd).

Ook de wedstrijden uit de troostronde tussen China en Panama en Nicaragua en Spanje werden uitgesteld. Deze wedstrijden kunnen vandaag mogelijk nog wel worden afgerond. Wel wordt voor deze wedstrijden de warming-up geschrapt en worden geen volksliederen gespeeld voor de start van het duel. Daarnaast heeft de technische commissie van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) besloten de laatste drie wedstrijden uit de troostronde allemaal in te korten tot zeven innings.

Wereldtitel

Voor zowel het Koninkrijksteam als Zuid-Afrika is het laatste duel op dit WK al niet meer van belang. Oranje verzekerde zich gisteren al van de zevende plaats, terwijl Zuid-Afrika het toernooi afsluit op een twaalfde en laatste plaats.

Morgen word het U18 wereldkampioenschap afgesloten met de wedstrijden om de medailles. Eerst spelen Austrralië (3-2 in de Super Round) en Zuid-Korea (2-3) om het brons, waarna de Verenigde Staten (4-1) en Taiwan (3-1) spelen om de wereldtitel. De afgelopen vier edities werden gewonnen door Team USA. Taiwan bereikte voor het eerst sinds 2002 de finale.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal