EK 2019

Slordig Koninkrijksteam verliest van Tsjechië

Slordig Koninkrijksteam verliest van Tsjechië

In een matige wedstrijd verloor Team Kingdom of the Netherlands vandaag met 8-6 van Tsjechie op het EK Honkbal in Duitsland. De veldploeg van het Koninkrijksteam maakte vijf veldfouten, die zorgden voor drie onverdiende punten.

In de eerste inning nam het Koninkrijksteam nog een 1-0 voorsprong toen Calten Daal (honkslag) scoorde op de double van Curt Smith. Die voorsprong kon Tom de Blok, die zijn rentree maakte voor het Koninkrijksteam en voor het eerst als starter in actie kwam, tot de vierde inning vasthouden. Toen bracht catcher Martin Cervinka, die op Triple-A niveau uitkomt, de Tsjechen op gelijke hoogte met een solo homerun.

Een inning later stonden de honken na twee honkslagen en een wat gelukkige bunt single met nul uit vol met Tsjechen. Twee veldfouten en twee infield singles later stond er opeens een 1-5 tussenstand op het scorebord.

Homerun

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt sloeg Oranje direct terug. Calten Daal sloeg zijn eerste homerun in het shirt van het Koninkrijksteam en nam daarmee Yurendell de Caster (honkslag) en John Polonius (hit by pitch) mee over de thuisplaat: 4-5.

Beide ploegen scoorden één run in de zesde inning en net toen het momentum leek te keren, scoorden de Tsjechen twee runs dankzij onder meer een RBI double van Oranje plaaggeest Martin Cervinka. Invaller Dwayne Kemp, scoorde nog wel het zesde punt voor het Koninkrijksteam, maar daar zou het bij blijven en zo leed Oranje de eerste nederlaag van dit EK, voordat er officieel een duel gewonnen werd.

Duidelijk werd wel dat het duel van gisteren bij een tussenstand van 10-2 in het voordeel van het Koninkrijksteam nog uitgespeeld zal moeten worden. Wanneer dit zal gebeuren is vooralsnog onduidelijk.

Het Koninkrijksteam speelt morgen de volgende wedstrijd om 15.00 uur in Bonn. Zweden is dan derde tegenstander van dit EK.

Box Score Team Kingdom of the Netherlands – Tsjechië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019