EK 2019

Ruime overwinning Koninkrijksteam op Zweden

Ruime overwinning Koninkrijksteam op Zweden

Team Kingdom of the Netherlands heeft zich vandaag gerevancheerd voor de nederlaag tegen Tsjechie door met ruime cijfers van Zweden te winnen. Debutant Donny Breek en veteraan Roger Bernadina waren de uitblinkers aan de kant van Oranje, dat met 9-0 won in Bonn.

De zogenaamde battery bestond vanmiddag bij het Koninkrijksteam uit rookies. Donny Breek maakte zijn debuut en kreeg direct als starter de kans van manager Evert-Jan ’t Hoen. Zijn catcher was Hendrik Clementina, die in Amerika uitkomt voor de Cincinnati Reds. Breek bleek vandaag onbespeelbaar voor de Zweden, die in de eerste inning nog wel een honkslag sloegen, maar verder nauwelijks op de honken kwamen.

Homeruns

In de tweede slagbeurt opende Sharlon Schoop na zijn tweehonkslag de score, toen catcher Clementina hem over de thuisplaat sloeg. Voor Clementina was het zijn eerste honkslag in Oranje. De 1-0 tussenstand stond vrij lang op het scorebord, maar in de vijfde inning brak het Koninkrijksteam de wedstrijd open. Roger Bernadina en Curt Smith sloegen back-to-back homeruns om de voorsprong uit te breiden naar 3-0.

Vlak daarna leek Ademar Rifaela de derde achtereenvolgende homerun te slaan, maar de bal belandde uiteindelijk in het hek en de Curaçaose outfielder moest genoegen nemen met een honkslag. Even later zorgde Sharlon Schoop er echter voor dat er weer gejuicht kon worden, want zijn bal verdween wel over de hekken. Vier slagmensen, drie homeruns en vier runs en binnen no time stond het Koninkrijksteam met 5-0 voor.

Sterke pitching

Voor Breek was dit meer dan genoeg run support. De jonge rechtshandige werper, die vorig jaar tekende bij de Minnesota Twins, gooide zes shutout innings, stond slechts twee honkslagen toe, gooide één keer vier wijd en tien keer drie slag. Met recht een fantastisch debuut.

Ook relievers Martis, Markwell en Kelly waren de Zweden de baas en gooiden samen in drie innings nog eens vijf keer drie slag. Oranje scoorde in de achtste inning nog eens vier runs op vijf honkslagen, waaronder de derde honkslag van Roger Bernadina, die naast een homerun ook nog eens twee doubles sloeg.

De 9-0 overwinning op Zweden is na de nederlaag tegen Tsjechië de eerste officiële overwinning. De wedstrijd tegen Groot-Brittannië moet op woensdag, na afloop van de wedstrijd tegen Israël, met een 10-2 tussenstand in de negende inning uitgespeeld worden.

Eerder op de dag versloeg Groot-Brittannie vandaag de Tsjechen en zo staat Oranje voorlopig op een gedeelde derde plaats met één overwinning en één nederlaag. Vanavond speelt Duitsland tegen Israël.

Randolph Oduber viel vanmiddag geblesseerd uit. Het is nog onduidelijk of hij er morgenavond bij is, wanneer Team Kingdom of the Netherlands het om 19.00 uur in Bonn opneemt tegen Duitsland.

Box Score Team Kingdom of the Netherlands – Zweden

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019