EK 2019

Rifaela slaat Koninkrijksteam langs Duitsers

Rifaela slaat Koninkrijksteam langs Duitsers

Met drie homeruns en zeven binnengeslagen punten heeft Ademar Rifaela vandaag Team Kingdom of the Netherlands naar een 8-1 overwinning op Duitsland geslagen. Het was voor Team Kingdom of the Netherlands een cruciale overwinning op weg naar de kwartfinales van dit EK.

In een matig gevuld stadion in Bonn zette Sharlon Schoop het Koninkrijksteam in de eerste inning direct op een 1-0 voorsprong toen hij met zijn honkslag door de linkerkant van het infield Calten Daal (honkslag) over de thuisplaat sloeg.

Met een 1-0 voorsprong ging starter Lars Huijer aan het werk. Huijer was de eerste starter van Oranje die het tot in de zevende inning schopte deze week. Hij gooide in 6.2 innings elf keer drie slag en kreeg slechts vier honkslagen tegen. Één van die honkslagen was een RBI double van de Duitse tweede honkman Cardoso, die de Duitsers in de tweede inning langszij bracht.

Nieuwe knuppel

Deze gelijke stand wist de Duitse starter Thieben niet lang vast te houden. Zowel in de tweede als in de vierde inning sloeg Ademar Rifaela namelijk een two-run homerun. De Curaçaose infielder zette het Koninkrijksteam daarmee eigenhandig op een 5-1 voorsprong.

Met die tussenstand en Sicnarf Loopstok (honkslag) en Hendrik Clementina (honkslag) op het eerste en tweede honk, kwam Rifaela in de achtste inning voor de vierde keer aan slag. Rifaela gebruikte voor deze wedstrijd een andere knuppel, die hij van teamgenoot Dwayne Kemp eerder op de dag had gekregen en deze knuppel was vandaag goed voor drie homeruns, want ook in de achtste inning sloeg hij de bal heel hard en ver over het hek in het rechtsveld.

Kwartfinale

Kevin Kelly (1.1 IP, 1 H, 2 K’s) en Tom Stuifbergen (1 IP, 1H, 1K) gooiden de wedstrijd in het slot en zo wist Oranje vandaag de ongeslagen status tegen de Duitsers te behouden. Met deze overwinning is het Koninkrijskteam zo goed als zeker van een plaats in de kwartfinale.

Morgen wordt er nog tegen Israël gespeeld (15.00 uur) en wordt de wedstrijd tegen Groot-Brittannië, bij een tussenstand van 10-2 in de negende inning, uitgespeeld. Als Oranje beide wedstrijden wint, is het groepswinnaar en is België de tegenstander in de finale. Wordt er verloren van Israël en gewonnen van Groot-Brittannië? Dan is Spanje de tegenstander in de kwartfinale, die in beide gevallen op vrijdag wordt gespeeld.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019