EK 2019

Koninkrijksteam veel te sterk voor Israël

Koninkrijksteam veel te sterk voor Israël

In de laatste wedstrijd van de groepsfase van het EK stond Team Kingdom of the Netherlands vanmiddag tegenover het nog ongeslagen Israël. De Israëli’s namen vroeg in de wedstrijd nog een voorsprong, maar mede dankzij vier homeruns liep het Koninkrijksteam al snel uit naar een ruime 13-4 zege.

De ervaren Rob Cordemans kreeg de start voor het Koninkrijksteam en liep in de eerste inning vanwege wat controleproblemen direct tegen problemen aan. Een vrije loop op Blake Gaillen werd opgevolgd door een diepe homerun van voormalig Major Leaguer Danny Valencia.

Homeruns

Cordemans herstelde zich goed en zou uiteindelijk in zijn overige drie innings geen runs meer tegen krijgen. In de tweede inning kwam Oranje op gelijke hoogte. Curt Smith sloeg met een sacrifice fly het eerste punt binnen en kort daarna scoorde Calten Daal de gelijkmaker op schijn van werper Lipetz.

In de vijfde inning nam Oranje de voorsprong en daarna keek de ploeg van bondscoach ’t Hoen niet meer terug. Dwayne Kemp opende de slagbeurt met een driehonkslag en scoorde op de honkslag van Roger Bernadina. Een veldfout bij Israël zorgde voor de 4-2, waarna Ademar Rifaela zijn vierde homerun in twee dagen sloeg, een two-run homerun.

Twee slagbeurten later, de thuisploeg was op het werpen van Mike Bolsenbroek teruggekomen tot 6-4, deed Rifaela het nog eens dunnetjes over. Hij sloeg zijn vijfde homerun in acht slagbeurten en nam nu nog twee andere teamgenoten mee over de thuisplaat. Omdat ook Hendrik Clementina en Kalian Sams in deze inning nog een homerun sloegen – het was de tweede keer in drie wedstrijden dat Oranje in een spanne van vier slagmensen drie homeruns sloeg – scoorde het Koninkrijksteam in deze zevende inning zes runs.

Eerste plaats

Juan Carlos Sulbaran (1 IP, 0 H, 1 K) en Tom Stuifbergen (2 IP, 0 H, 1 K) gooiden de wedstrijd voor Oranje in het slot en omdat er in de achtste inning nog een run gescoord werd, won het Koninkrijksteam met 13-4. Die score had overigens nog hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat er tot drie keer toe slordig gelopen werd op de honken.

Gelukkig bleken deze schoonheidsfoutjes niet fataal en sluit het Koninkrijksteam de groepsfase af met de eerste plaats. Ook de wedstrijd tegen Groot-Brittannië, waarvan na afloop van de eerste wedstrijd van de dag alleen nog de laatste inning gespeeld hoefde te worden, werd namelijk gewonnen. In die laatste inning gebeurde, buiten de honkslag van Ademar Rifaela vrijwel niets, waardoor de eindstand 10-2 bleef. Shairon Martis, die zaterdag twee innings gooide en vandaag één inning, pakte de save.

Box Score Israël – Team Kingdom of the Netherlands
Box Score Groot-Brittannië – Team Kingdom of the Netherlands

Dankzij beide overwinningen heeft Team Kingdom of the Netherlands zich als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales. Daarin is op vrijdag om 15.00 uur België de tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019