Honkbal

MLB Update: Twee homeruns op #DidiDinsdag

MLB Update: Twee homeruns op #DidiDinsdag

Didi Gregorius sloeg op #DidiDinsdag twee homeruns (Foto: Creative Commons)

Het is woensdag, de dag na #DidiDinsdag en dus is het tijd voor de MLB Update. Het is inmiddels wel duidelijk dat Didi Gregorius op zijn best is op de dag voor de MLB Update en dat is ook deze week weer gebleken. In deze update lees je ook dat Jurickson Profar zijn goede vorm doorgezet heeft en dat Wladimir Balentien een mooie mijlpaal bereikt heeft.

Ozzie Albies sloeg deze week zijn vijftigste homerun uit zijn loopbaan. Voor het tweede jaar op rij heeft hij nu meer dan twintig homeruns geslagen en dat is knap voor zo’n jonge tweede honkman. De Atlanta Braves zijn ondertussen hard op weg naar de titel in de NL Eastern Division met een voorsprong van 9.5 wedstrijden op de Washington Nationals.

Voor Xander Bogaerts en de Boston Red Sox was het geen goede week. De rivaliserende New York Yankees kwamen op bezoek in Fenway Park en wonnen drie van de vier wedstrijden. Daarmee schakelden zij de Boston Red Sox uit voor de titel in de AL East en ook de AL Wild Card lijkt erg ver weg voor de Sox. Gelukkig voor de Sox fans was er ook goed nieuws: David “Big Papi” Ortiz keerde voor het eerst sinds hij in het ziekenhuis belandde omdat hij neergeschoten werd in de Dominicaase Republiek terug in Fenway Park.

https://www.facebook.com/BaseballAruba/photos/a.647513425286066/2441722915865099/?type=3&theater

Het is nu wel duidelijk toch? #DidiDinsdag is een feit! Deze week sloeg Didi Gregorius op dinsdag niet één, maar twee homeruns in de wedstrijd tegen de Detroit Tigers!

Jurickson Profar is in vorm. Voor het eerst dit seizoen heeft hij zijn slaggemiddelde opgekrikt tot .220 en hij komt in de buurt van een league average wRC+ (100). Dat is te danken aan een goede reeks. Sinds 21 augustus slaat Profar .321 met vijf homeruns en vijf doubles. Zijn honkslagen komen vaak in situaties met lopers op de honken:

De situatie voor Jonathan Schoop blijft onveranderd. Hij moet het doen met een zwaar verminderd aantal basisplaatsen en dat maakt het moeilijk om aanvallend in een ritme te komen. Verdedigend laat hij nog geen steken vallen, getuige ook deze play:

https://www.instagram.com/p/B2SMwVml6Ic/

We kunnen het wel over de ietwat tegenvallende aanvallende statistieken van Andrelton Simmons hebben, maar kijk jij niet veel liever naar elite defensieve acties zoals deze? Wij wel!

Slechts één inning voor Kenley Jansen deze week. Geen save, geen runs, een strikeout, een hit en een walk. De Los Angeles Dodgers hebben gisteren de NL West geclincht en zo zien wij Kenleyfornia ook dit jaar in de play-offs. Het is al de zevende keer op rij dat Jansen en de Dodgers de NL West gewonnen hebben.

NPB update

Wladimir Balentien heeft voor de achtste keer in negen seizoenen in de NPB de grens van dertig homeruns doorbroken. Het enige jaar waarin dit niet lukte, was een seizoen dat hij bijna volledig miste vanwege een blessure. Hij staat bovendien inmiddels op 300 homeruns als speler in ’s werelds beste competities. Als je zelfs broken bat homeruns kunt slaan, dan weet je dat je heel erg sterk bent:

https://twitter.com/tsubametou_35/status/1169904480751480833

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal