EK 2019

Halve finale EK: Koninkrijksteam – Spanje

Halve finale EK: Koninkrijksteam – Spanje

Team Kingdom of the Netherlands speelt op zaterdag 14 september om 15.00 uur de halve finale van het EK in Bonn. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen plaatste zich middels een zeer gemakkelijke 17-2 overwinning op België voor deze halve finale, waarin het Spanje tegenkomt.

De Spanjaarden hadden aanzienlijk meer moeite om zich te plaatsen voor deze halve finale. In Solingen hadden zij tien innings nodig om uiteindelijk met 5-4 van Tsjechië te winnen. Spanje won bijna al haar wedstrijden op dit EK, maar verloor met ruime cijfers (13-3) van Italië.

Het is de zesendertigste keer dat beide landen tegenover elkaar staan. Het Koninkrijksteam verloor nog nooit van Spanje. Het laatste onderlinge duel was een krankzinnige wedstrijd tijdens de Super 6 in Hoofddorp een jaar geleden. Kijk maar eens naar deze line score:

NETHERLANDS 12, SPAIN 10 (Sep 22, 2018 at Hoofddorp)
----------------------------------------------------------------------
NETHERLANDS......... 310 002 060  - 12 11  1
SPAIN............... 010 402 03X  - 10 12  2   

Met zes runs in de achtste inning nam Oranje definitief de leiding. Het hoogtepunt van deze slagbeurt was de 2-run homerun van Yurendell de Caster, die tijdens dit EK een van de weinige slagmensen bij Oranje is die nog geen homerun sloeg.

De halve finale begint op zaterdagmiddag om 15.00 uur en je bekijkt de wedstrijd live via deze stream:

De andere halve finale van dit EK gaat tussen Italië, dat pas in de negende inning via een walk-off homerun met 7-5 won van Duitsland, en Israël dat te sterk was voor Frankrijk.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019