EK 2019

Koninkrijksteam met monsterzege naar halve finale EK

Koninkrijksteam met monsterzege naar halve finale EK

Ademar Rifaela, die zelf zijn zesde homerun van het toernooi sloeg, begroet Dashenko Ricardo bij de thuisplaat na diens homerun in de 17-2 overwinning in de kwartfinale.

Team Kingdom of the Netherlands heeft zich vandaag met grote overmacht geplaatst voor de halve finale van het EK en daarmee ook deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi afgedwongen. België werd, mede dankzij acht homeruns, met 17-2 verslagen.

De wedstrijd begon vandaag zeer verrassend met een vroege voorsprong voor de Belgen. Zij scoorden in de eerste inning twee runs op starter Orlando Yntema. In de gelijkmakende slagbeurt stond het echter na drie slagmensen al weer 3-2 voor het Koninkrijksteam. Calten Daal en Roger Bernadina openden de slagbeurt met honkslagen en Curt Smith sloeg de bal in het midveld net ver genoeg buiten bereik van de midvelder en over het hek voor een 3-run homerun.

Slugfest

Daarmee was de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Voor de derde keer in vier wedstrijden werden er in een spanne van vier slagmensen drie homeruns geslagen. Ademar Rifaela (wie anders?) en Hendrik Clementina sloegen in de eerste inning ook een homerun.

Oranje zou in deze wedstrijd in elke inning scoren en sloeg in vijf innings twintig honkslagen en scoorde zeventien(!) runs. Naast de drie homeruns in de eerste inning sloegen ook Kalian Sams, Calten Daal, Roger Bernadina, nogmaals Hendrik Clementina en invaller Dashenko Ricardo de bal over de hekken.

Orlando Yntema herstelde zich sterk van zijn matige eerste inning en pakte de win. In de halve finale is morgen Spanje de tegenstander, de Spanjaarden versloegen Tsjechië in 10 innings met 5-4. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de wedstrijd om 11.00 uur of om 15.00 uur gespeeld wordt.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019