EK 2019

Kwartfinale: Koninkrijksteam – België

Kwartfinale: Koninkrijksteam – België

In de kwartfinale van het EK Honkbal is vandaag om 15.00 uur België de tegenstander. Naast het prolongeren van de Europese titel is voor Team Kingdom of the Netherlands deze week uiteraard plaatsing voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi van volgende week een zeer belangrijke doelstelling. Bij winst in de kwartfinale weet het Koninkrijksteam zich geplaatst voor dit OKT.

Van alle deelnemers aan dit EK werden de meeste onderlinge duels met Oranje gespeeld door Italië. De volgende tegenstander waar het Koninkrijksteam het vaakst tegen speelde? België!

Al vierenzestig keer stonden beide teams tegenover elkaar. Van die onderlinge duels tussen de lage landen won Oranje er zevenenvijftig. De laatste onderlinge ontmoeting was niet tijdens de Super 6. Daar zouden de beide teams tegen elkaar spelen, maar het duel werd vanwege de regen afgelast. Toch werd de laatste wedstrijd tegen onze zuiderburen gespeeld in Hoofddorp. Tijdens het EK Honkbal in 2016 won Oranje het laatste duel in de Super Round met 12-3.

In de huidige Belgische selectie speelt uiteraard een aantal bekenden. (Oud-)Hoofdklassespelers Jamie Verheyleweghen, Benjamin Dille, Tim Veraghtert, Ben van Nuffel, Dennis de Quint, Kenny van den Branden en ook coach Kevin Knollenburg zullen voor Nederlandse fans bekende namen zijn.

De kwartfinale van dit EK bekijk je vanaf 15.00 uur live via:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019