EK 2019

Koninkrijksteam naar Finale EK

Koninkrijksteam naar Finale EK

Kalian Sams scoort het winnende punt in de halve finale tegen Spanje

In een spannende wedstrijd heeft Team Kingdom of the Netherlands vandaag met 1-0 gewonnen van Spanje in de halve finale van het EK. Calten Daal sloeg in de achtste inning het enige punt van de wedstrijd binnen en op de heuvel blonken in Bonn Diegomar Markwell, Tom de Blok en Juan Carlos Sulbaran uit.

De ervaren lefty Diegomar Markwell kreeg de start van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen. Eerder in de week kwam hij nog als reliever in actie, maar vandaag werd gekozen voor een zogenaamde piggy-back start waarbij Markwell de wedstrijd startte en opgevolgd werd door long reliever Tom de Blok.

In de tweede inning leken de Spanjaarden op voorsprong te komen toen rechtsvelder Franco met een loper op het eerste honk en twee uit een tweehonkslag sloeg. De derde honkcoach besloot de loper echter te stoppen op het derde honk en dat gaf Markwell de kans om catcher Blake Ochoa met een vangbal in het rechtsveld uit te schakelen om uit de inning te komen.

Aanvallend had Oranje, dat in de afgelopen wedstrijden telkens in grote vorm bleek, het ontzettend moeilijk te hebben met de worpen van Spaanse starter Lowuin Sacramento. Beide teams sloegen in de eerste acht innings vier honkslagen. Markwell (3 IP, 2 H, 2 Ks) en de Blok (5 IP, 2 H, 4 Ks) kwamen nauwelijks in de problemen.

Sacramento liep pas in de achtste inning echt tegen problemen aan. Kalian Sams opende deze slagbeurt met een honkslag naar het linksveld en schoof naar het tweede honk door een goede opofferingsstootslag van Dwayne Kemp. Sacramento leek op weg om alsnog uit de inning te komen toen hij John Polonius met drie slag uitschakelde. Calten Daal zorgde er echter alsnog voor dat het winnende punt over de thuisplaat kwam. Hij sloeg een honkslag naar het linksveld, net buiten bereik van de duikende Spaanse korte stop, waarop Sams kon scoren.

Juan Carlos Sulbaran kreeg vervolgens de taak om de wedstrijd in het slot te gooien. De rechtshandige werper gaf één honkslag op en gooide één keer vier wijd, maar twee grondballen en één keer drie slag voorkwamen dat de Spanjaarden op gelijke hoogte kwamen en maakten een einde aan de wedstrijd.

Morgenavond om 19.00 uur gaat Oranje in Bonn strijden om de 23e Europese titel in de historie van het Nederlands honkbal. In de finale is de winnaar van het duel tussen Israël en Italië, dat om 19.00 uur gespeeld wordt, de tegenstander.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019