Ademar Rifaela ontvangt uit handen van CEB-voorzitter Didier Seminet de prijs voor de Meest Waardevolle Speler.

EK 2019

Prijzen voor Rifaela en Yntema

Prijzen voor Rifaela en Yntema

Ademar Rifaela ontvangt uit handen van CEB-voorzitter Didier Seminet de prijs voor de Meest Waardevolle Speler.
Ademar Rifaela ontvangt uit handen van CEB-voorzitter Didier Seminet de prijs voor de Meest Waardevolle Speler.

Na afloop van de gewonnen finale van het Europees kampioenschap hebben Ademar Rifaela en Orlando Yntema vanavond in Duitsland een persoonlijke prijs ontvangen. Rifaela mocht zelfs drie onderscheidingen in ontvangst nemen, waaronder de prijs voor de Meest Waardevolle Speler.

De honkballers van het Nederlands Koninkrijk startten het kampioenschapsfeestje vanavond in het Rheinaue Stadion in Bonn met een overtuigende 1-5 overwinning op het tot dan toe nog ongeslagen Italië en vervolgden het festijn tijdens de prijsuitreiking. Het gros van de onderscheidingen verdwenen eveneens in de tassen van de honkballers van het Koninkrijksteam.

Orlando Yntema werd de pitcher met het beste W/L-gemiddelde.
Orlando Yntema werd de pitcher met het beste W/L-gemiddelde.

Orlando Yntema kreeg de prijs voor de pitcher met de meeste overwinningen. De speler van Curaçao Neptunus won allebei de wedstrijden waarin hij was gestart. In de duels tegen Groot-Brittannië en België stond hij in elf innings maar één verdiend punt toe (0.82). De prijs voor het laagste verdiende puntengemiddelde ging naar Joey Wagman van Israël, die in 10 2/3 innings geen enkel verdiend punt had hoeven toestaan.

Meest Waardevolle Speler

De beste slagman van de 35e editie van het Europees kampioenschap werd Sebastiano Poma. De Italiaan kwam tot slechts acht honkslagen, maar dat was wel goed voor een gemiddelde van .533. Vijf spelers van het Koninkrijksteam sloegen dit EK meer hits, maar met een gemiddelde van .444 kwam koploper Sharlon Schoop niet in de buurt van de Italiaanse linksvelder.

Drie andere prijzen gingen naar Ademar Rifaela. Het Curaçaose talent uit de organisatie van Baltimore Orioles sloeg deze week in Duitsland de meeste punten binnen (17) en kwam tot de meeste homeruns (6). Met zijn zes homeruns bleef hij voormalig Major Leaguer Chris Colabello (Italië) voor. Ook de belangrijkste onderscheiding ging naar de buitenvelder van Curaçao, die eveneens de meeste punten (10) dit toernooi had gescoord. Uit handen van de voorzitter van de Europese honkbalbond, Didier Seminet, mocht hij de prijs in ontvangst nemen voor de Meest Waardevolle Speler.

Persoonlijke prijzen

 • Beste slagman: Sebastiano Poma (Italië) – .533
 • Beste pitcher (ERA): Joey Wagman (Israël) – 0.00 in 10 2/3 innings
 • Beste pitcher (W/L): Orlando Yntema (Nederland) – 2-0 in 11 innings
 • Meeste binnengeslagen punten: Ademar Rifaela (Nederland) – 17 binnengeslagen punten
 • Meeste homeruns: Ademar Rifaela (Nederland) – 6 homeruns
 • Meeste gestolen honken: Nateshon Thomas (Groot-Brittannië) – 5 gestolen honken
 • Meeste gescoorde punten: Ferdinand Obed (Oostenrijk) – 10 in 20 slagbeurten
 • Beste verdedigende speler: Alexander Schmidt (Duitsland)
 • Meest Waardevolle Speler: Ademar Rifaela (Nederland)

Eindstand

 1. Nederland *
 2. Italië *
 3. Spanje *
 4. Israël *
 5. Tsjechië *
 6. Duitsland
 7. België
 8. Frankrijk
 9. Groot-Brittannië
 10. Oostenrijk
 11. Kroatië **
 12. Zweden **

* Gekwalificeerd voor het Olympisch kwalificatietoernooi.
** Gedegradeerd naar B-poule Europees kampioenschap

https://www.facebook.com/HonkbalSoftbalNL/videos/233478574270161/?xts%5B0%5D=68.ARCBMPdxRkddFoU7O7dWxVWWgqPYjvw4VfrbbgATXrbBHJP42mMF-xLpqqkv9f5ABuU9Ls1NmO5Z_ljBpUFb5zK2e5lDI60SvnRxTGV1vfrHgY07Z4OBGMhqzBx5xe8APnnHYZYPj3AHMXD1Ol_40FAGPElaeZH9a1mP26PsF16mfu7m02xvQXy_4sfKUkcGxFjA7FqooZ2iOkxhe678RIN-YQ6mXIIwUbMGbB-JC8TSCjlD5lcVaY4YUFMOG5HvuxkUL4beiot_31UHlwSU29gDA9_dtGo9O1tDgkTEAmY4tObP3pve-hf5EWLTxJPIS0p4cEzTcoZLdR_jDzZWpo3QTSLvmlLYD_h8M7j2HlohVHQ248k_hcYstbEBdg&tn=-R

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019