Eugene Henson is sinds 2016 de hoofdcoach van SV Wassenaar.

HB Hoofdklasse

Eugene Henson nieuwe coach bij Storks

Eugene Henson nieuwe coach bij Storks

Eugene Henson is sinds 2016 de hoofdcoach van SV Wassenaar.
Eugene Henson is sinds 2016 de hoofdcoach van SV Wassenaar.
Foto: © Robert Bos

De Haagse hoofdklasser Silicon Storks heeft met Eugene Henson een nieuwe hoofdcoach voor het aankomende seizoen binnengehaald. Bij de club uit Den Haag wordt Henson de opvolger van hoofdcoach Youri Visser, die zijn ploeg vorige maand tijdens de Play Downs wist te behoeden voor degradatie.

De honkballers van Silicon Storks stonden afgelopen seizoen onder leiding van hoofdcoach Youri Visser en assistent-coach Erwin van der Schier. Het tweetal had eerder aangekondigd na het seizoen te stoppen. Zij willen hiermee meer tijd vrijmaken voor hun gezin en werk. Visser was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach op het Schapenatjesduin, nadat hij in juli 2018 werd aangesteld als vervangen van Aldric Dunlop.

Nadat vorige maand in de Play Downs vroegtijdig lijfsbehoud in de hoofdklasse veilig was gesteld, kon de Haagse club op zoek naar een vervanger voor Visser. Die is gevonden in de 48-jarige Henson. Hij keert in dienst van Storks voor het eerst sinds 2015 terug op het hoogste niveau. In dat jaar was hij in het eerste deel van het seizoen hoofdcoach van Mampaey The Hawks in Dordrecht. Een jaar eerder debuteerde Henson als hoofdcoach voor het Haagse AdoLakers in de hoofdklasse.

Overgangsklasse

Sinds 2016 staat Henson aan het roer bij SV Wassenaar, waarmee hij momenteel op een zesde plaats staat in de overgangsklasse. De honkballers van Wassenaar wonnen tot dusver 21 van hun 42 wedstrijden. In 2016 werd Henson met Wassenaar kampioen in de 1e klasse.

Als speler heeft Henson een lange staat van dienst. Niet alleen kwam hij tussen 1991 en 2011 uit voor de hoofdklasseclubs Sparta, ADO, Twins, Hoofddorp Pioniers, HCAW en Sparta/Feyenoord, maar speelde hij bovendien in 1992 één seizoen voor de organisatie van Atlanta Braves in de Dominicaanse zomercompetitie.

Landskampioenschap

In de seizoenen 2001 en 2002 maakte Henson deel uit van het Nederland team, waarmee hij in 2001 de Europese titel veroverde. In totaal speelde hij zeven interlands. Met Hoofddorp Pioniers behaalde Henson in 1997 zijn enige landskampioenschap in het honkbal.

In het afgelopen seizoen won Silicon Storks in de reguliere competitie zeven van de 42 wedstrijden, waarmee de ploeg op een achtste en laatste plaats eindigde. In het slot van het seizoen vond de ploeg zijn vorm. Uiteindelijk werd met drie overwinningen in vier wedstrijden de best-of-five tegen DSS uit de Play Downs gewonnen. Daarmee verzekerde Storks zich zaterdag 31 augustus van een extra seizoen in de hoofdklasse. Dat wordt het derde opeenvolgende seizoen in de hoofdklasse voor de Haagse club.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse