Honkbal

Koninkrijksteam start woensdag OKT tegen Tsjechen

Koninkrijksteam start woensdag OKT tegen Tsjechen

Na een erg kort nachtje vertrok Team Kingdom of the Netherlands op maandagochtend om 05.30 uur, nog geen acht uur nadat de Europese titel binnengehaald werd, naar Italië. Met een chartervlucht vlogen alle Europese deelnemers van Keulen naar Bologna, één van de twee speelsteden waar deze week het Olympisch Kwalificatie Toernooi gespeeld wordt.

Het Koninkrijksteam zelf verblijft momenteel in Parma, waar vandaag getraind wordt en op woensdag en donderdag gespeeld zal worden. Tijdens het OKT komen alle teams elkaar één keer tegen. Het team dat na deze reeks wedstrijden bovenaan staat, plaatst zich voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.

Er is dus maar één ticket te winnen, maar er is voor de honkballers nog wel een backdoor: de nummers twee van alle OKT’s over de hele wereld zullen in maart van volgend jaar nog een tweede OKT spelen.

Voor bondscoach Evert-Jan ’t Hoen is het doel van de komende week echter duidelijk: dit OKT winnen en gelijk een ticket binnen halen.

Het wedstrijdschema voor komende week vind je hieronder. De twee finalisten van het afgelopen EK komen elkaar tegen in de laatste wedstrijd van de week, waardoor er toch sprake zou kunnen zijn van een finale.

Alle wedstrijden zijn ook deze week te volgen via live streaming. Bovendien volg je het team uiteraard op de voet via Facebook en Instagram: HonkbalSoftbalNL.

DatumTijdThuisUitSpeelstad
Woensdag 18 september 201913.30 uurNederlandTsjechië(Parma)
Donderdag 19 september 2019 20.00 uurIsraelNederland(Parma)
Vrijdag 20 september 201920.00 uur NederlandSpanje(Bologna)
Zaterdag 21 september 201913.30 uur NederlandZuid-Afrika(Bologna)
Zondag 22 september 201920.00 uur ItaliëNederland(Bologna)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal