Honkbal

Sharnol Adriana wint Bill Arce Award

Sharnol Adriana wint Bill Arce Award

In Parma heeft Technisch Directeur Tjerk Smeets vandaag de Bill Arce uitgereikt aan Sharnol Adriana. De Bill Arce Award, vernoemd naar de legendarische Amerikaanse oud-bondschoach van Oranje, wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle coach van dat jaar. Die keuze is dit jaar dus gevallen op oud-international Sharnol Adriana, die tegenwoordig werkzaam is als coach in de organisatie van de Texas Rangers en de assistent-coach is van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen tijdens het EK en het Olympisch Kwalificatie Toernooi.

Bij de Texas Rangers is Adriana coach van de jongste talenten op het opleidingsinstituut in de Dominicaanse Republiek en ook in de technische staf van Team Kingdom of the Netherlands speelt de 48-jarige Curaçaoënaar een steeds belangrijkere rol.

In die technische staf is Adriana na Evert-Jan ’t Hoen (2012), Robin van Doornspeek (2014), Sidney de Jong (2016) de vierde coach die de Bill Arce Award wint. De award werd op dinsdagmiddag vlak voor de laatste training voor het OKT op het veld in Parma uitgereikt door Tjerk Smeets. Onder luid applaus van spelers en staf nam Adriana de Award in ontvangst.

Bill Arce Award

Bill Arce was in 1971 de bondscoach van het Nederlands honkbalteam. Arce gaf vanuit Nederland vele honkbalclinics in diverse landen in Europa. In 1971 behaalde het Nederlands team onder zijn leiding het Europees Kampioenschap. Op 13 juli 1985 werd Arce opgenomen in de Nederlandse Hall of Fame van de KNBSB. Hij stichtte in 1985 de International Sports Group, een stichting zonder winstoogmerk bedoeld om internationale coachclinics te geven over de gehele wereld.

2011 I. Rodriguez 2012 EJ. ’t Hoen 2013 J. Shuster
2014 R. van Doornspeek 2015 K. Roovers 2016 S. de Jong
2017 M. Duursma 2018 E. Kingsale 2019 S. Adriana

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal