Randolph Oduber in actie tijdens de Super 6.

Honkbal

Valeriano vervangt Oduber op OKT

Valeriano vervangt Oduber op OKT

In de selectie van Team Kingdom of the Netherlands is voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi van deze week een verandering doorgevoerd ten opzichte van het team dat afgelopen zondag Europees kampioen werd. Reliever Shuruendy Valeriano vervangt de geblesseerde Randolph Oduber.

Oduber raakte tijdens het EK geblesseerd en al snel bleek dat het een te groot risico zou zijn om hem mee te nemen naar het OKT. Met het oog op het drukke wedstrijdschema, vijf wedstrijden in vijf dagen, heeft de technische staf besloten om in Valeriano een relief pitcher aan het roster voor het OKT toe te voegen.

De 21-jarige Curaçaose righty kwam de afgelopen twee seizoenen in de Dominican Summer League uit voor de Tampa Bay Rays, voor wie hij in die periode 10-5 ging met een ERA van 2.82 en 76 strikeouts gooide in 67 innings.

Team Kingdom of the Netherlands start het OKT op woensdag met de wedstrijd tegen Tsjechie. De Tsjechen waren tijdens het EK het enige team dat van Oranje wist te winnen. Tijd voor revanche. First pitch om 13.30 uur.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal