Honkbal

Koninkrijksteam revancheert zich tegen Tsjechen

Koninkrijksteam revancheert zich tegen Tsjechen

Met een 4-1 overwinning op Tsjechie heeft Team Kingdom of the Netherlands zich vandaag gerevancheerd voor de nederlaag die het vorige week tijdens het EK leed tegen dezelfde Tsjechische ploeg. Nog veel belangrijker: het Koninkrijksteam is het Olympisch Kwalificatie Toernooi gestart met een zeer belangrijke overwinning.

In Parma trapten om 13.30 uur het Koninkrijksteam en Tsjechië het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor Europa en Afrika af met het openingsduel. Voor Oranje startte Orlando Yntema, die na afloop van het EK nog werd uitgeroepen tot beste werper van het toernooi.

Yntema zag zijn slagploeg al in de eerste inning op voorsprong komen. Calten Daal opende met een honkslag en kon vervolgens in een keer naar het derde honk op een foute pickoff, die meters ver het foutgebied in rolde. Roger Bernadina sloeg Daal vervolgens met een grondbal naar het tweede honk over de thuisplaat.

Strijd

Het zou echter niet het startschot blijken van een puntrijke wedstrijd. De slagploeg had moeite met de Tsjechische werper Satoria, die buiten de snelheid van zijn worpen ook de timing in zijn windup goed afwisselde. Aanvallend waren de Tsjechen zeer agressief op de worpen van Yntema. Dat zorgde ervoor dat zij in de vierde inning al zeven honkslagen hadden, en die zevende honkslag leverde Tsjechië de gelijkmaker op.

Een aantal double plays zorgde er vroeg in de wedstrijd voor dat de schade beperkt bleef. Na de vierde inning rechtte de rechtshandige starter zijn rug. In de daaropvolgende vier innings gaf hij slechts één honkslag op. In de tussentijd zorgde Homerun King van het EK Ademar Rifaela er met zijn eerste homerun van het OKT voor dat Oranje al weer een nieuwe voorsprong had genomen.

https://www.facebook.com/WBSC/videos/1243441765862394/

Belangrijke overwinning

In de vijfde inning sloeg Roger Bernadina met zijn honkslag naar het rechtsveld nog eens twee runs binnen en daarmee stond de eindstand al vroeg op het scorebord. Bernadina en Rifaela zorgden voor de enige aanval die het Koninkrijksteam vandaag nodig had, want zowel Yntema (8 IP, 8 H, 7 K’s) als closer Kevin Kelly kwamen in het tweede deel van de wedstrijd niet meer in de problemen. Zo kwam er in slechts 1 uur en 52 minuten een einde aan deze zeer snelle wedstrijd, waarin Oranje voor het eerst in aanraking kwam met de pitch clock.

Vanavond komen de vier andere teams nog in actie. Om 20.00 uur speelt Israël in Bologna tegen Spanje, terwijl Italië het in Parma opneemt tegen Zuid-Afrika. Het is inmiddels hard gaan regenen in Parma, dus het is nog maar de vraag of die wedstrijden (op tijd) gespeeld kunnen worden.

Team Kingdom of the Netherlands speelt morgen de tweede wedstrijd van het OKT om 20.00 uur in Parma. Israël is dan de tegenstander.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal