Honkbal

OKT Game 1: Koninkrijksteam – Tsjechië

OKT Game 1: Koninkrijksteam – Tsjechië

Team Kingdom of the Netherlands opent vandaag in Parma het Olympisch Kwalificatie Toernooi met de wedstrijd tegen Tsjechië. De Tsjechen waren op het afgelopen EK in Duitsland nog het enige team dat Oranje wist te verslaan. Op zondag 8 september waren zij met 8-6 te sterk in de tweede wedstrijd van het EK.

Hoog tijd voor revanche, want tijdens dit Olympisch Kwalificatie Toernooi waarin slechts vijf wedstrijden worden gespeeld, is een goede start van groot belang. Voor Team Kingdom of the Netherlands krijgt Orlando Yntema van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen de bal als startende werper. Bij de Tsjechen start de rechtshandige Satoria Ondřej.

Ondřej kwam tijdens het EK slechts één keer in actie als reliever. Hij gooide één inning waarin hij twee honkslagen opgaf en één run tegen kreeg. Orlando Yntema werd met een ERA van 0.00 uitgeroepen tot beste werper van het EK.

De eerste wedstrijd van het OKT bekijk je vanaf 13.30 uur live via onderstaande stream:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal