Nick Stuifbergen tijdens het U18 wereldkampioenschap in Zuid-Korea.

HB Hoofdklasse

Stuifbergen nieuwe hoofdcoach DSS

Stuifbergen nieuwe hoofdcoach DSS

Nick Stuifbergen tijdens het U18 wereldkampioenschap in Zuid-Korea.
Nick Stuifbergen tijdens het U18 wereldkampioenschap in Zuid-Korea.

DSS gaat komende weken de strijd tegen degradatie aan met een nieuwe hoofdcoach. De Haarlemse club heeft vandaag bekendgemaakt dat Jose Baez aan het roer wordt vervangen door Nick Stuifbergen. De oud-international, die eerder in 2016 al enige tijd de leiding had over de selectie van DSS, blijft aan tot het einde van het seizoen.

De Haarlemse club heeft laten weten dat vanwege de drukke werkzaamheden van hoofdcoach Jose Baez is besloten om het seizoen af te maken met een andere hoofdcoach. Dat is Nick Stuifbergen geworden. De 39-jarige Stuifbergen was eerder deze maand als pitching-coach nog actief voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het U18 wereldkampioenschap in Zuid-Korea.

Behalve Baez heeft DSS ook afscheid genomen van pitching-coach Richard Tensen. Die taken neemt Stuifbergen eveneens voor zijn rekening. Assistent-coaches Patrick Howell en Dirk van ’t Klooster blijven wel aan de ploeg verbonden. Verder is de coachingstaf aangevuld met Mike Halderman. Baez werd in juni als hoofdcoach bij DSS aangesteld nadat vanwege teleurstellende resultaten was besloten niet verder te gaan met hoofdcoach Marco Wels.

Degradatie

De twee nieuwkomers gaan per direct aan de slag bij DSS. Hun wacht de zware taak om DSS te behoeden voor degradatie uit de hoofdklasse. Zaterdag 28 september speelt DSS in een best-of-five om promotie/degradatie tegen de kampioen uit de overgangsklasse. Vooralsnog lijkt buurman Kinheim de beste papieren te hebben om de titel in de overgangsklasse op te eisen. De Haarlemse club kan dit weekeinde voor het tweede jaar op rij het kampioenschap veroveren en zich plaatsen voor de best-of-five. Daarin werd vorig jaar verloren van Storks.

Stuifbergen stond al een keer eerder aan het roer als hoofdcoach bij DSS. Hij nam toen in augustus 2016 voor het restant van het seizoen de taken over van Lennart Stut. Als speler kwam Stuifbergen tussen 2001 en 2013 dertien seizoenen voor Kinheim, Amsterdam Pirates en HCAW uit in de hoofdklasse. Met het Nederlands team nam hij onder meer deel aan de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap. Sinds vorig jaar is Stuifbergen pitching-coach van het U18 Koninkrijksteam, waarmee hij in 2018 de Europese titel veroverde,

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse