Honkbal

MLB Update: Mindere week voor “Kingdom Boyz”

MLB Update: Mindere week voor “Kingdom Boyz”

Deze week niet op woensdag, maar op donderdag dus laten we snel beginnen met de MLB Update, die deze week minder goed nieuws bevat dan in de rest van dit mooie seizoen voor de “Kingdom Boyz” in de MLB.

De grootste positieve noot van deze week komt van Ozzie Albies, die zo goed bezig was dat zijn slaggemiddelde met bijna tien punten steeg. Hij zou zomaar eens op 25 homeruns kunnen eindigen en dat voor een kleine speler van wie scouts zeiden dat hij nooit met power zou kunnen slaan in de MLB.

Hij groeit uit tot een van de publiekslievelingen en sterren in de league, mede dankzij dit soort geintjes:

https://twitter.com/Starting9/status/1174500181972332546

Voor Bogaerts was het een mindere week, maar dat doet helemaal niets af aan een historisch goed seizoen. Hij werd de tweede korte stop ooit met 30+ homeruns en 50+ doubles sloeg.

Didi en de Yankees zullen zeer waarschijnlijk vanavond de titel in de American League Eastern Division clinchen. Didi zelf heeft nog altijd niet zijn topvorm gevonden. Als je dan toch gewoon in een half seizoen 16 homeruns slaat en dit soort defensieve acties maakt, weet je dat de verwachtingen, die hij zelf geschept heeft met zijn goede spel in de afgelopen jaren, hoog zijn.

https://twitter.com/MattHanifan_/status/1174495718569959425

Jurickson Profar was de afgelopen week ontzettend goed bezig, maar deze week lukte het aanvallend allemaal even niet. Alex Gordon van de Royals maakte een homerun catch op een bal die Profar sloeg en zijn slaggemiddelde zakte van .220 naar .210. Gelukkig liet hij het aan de andere kant van de bal wel zien:

Jonathan Schoop strijdt de laatste weken voor een basisplaats bij de Twins en hoewel hij die niet zomaar terugwint, presteert hij sinds zijn demotie naar de bank ontzettend goed. Hopelijk kan hij zich terugvechten in de basis voordat de Twins aan de play-offs beginnen en speelt hij zich dan in de kijker voor een mooi nieuw contract.

Andrelton Simmons is een speler waar je niet al te veel woorden aan moet wijden. Daar moet je gewoon van genieten als hij weer eens een schitterende actie maakt. Enjoy!

https://twitter.com/KyleNYY/status/1174501964278849536

Wat is dit toch een gek seizoen voor Jansen. Zijn onderliggende statistieken, zoals bijvoorbeeld zijn K/BB ratio zijn voortreffelijk. Hij heeft al weer 30 saves te pakken. Won vijf wedstrijden als reliever, maar geeft te vaak homeruns op en verliest daarmee save kansen. Ook vannacht was het weer raak, toen de Tampa Bay Rays twee punten op hem scoorden om extra innings af te dwingen.

NPB Update

Wladimir Balentien is na afloop van dit seizoen wederom free agent en hoewel hij het zelf ook in 2019 fantastisch doet, begint het vele verliezen bij de Swallows hem te vervelen. In een interview gaf hij deze week aan dat hij bij zijn keuze voor zijn volgende contract geld minder belangrijk vindt dan de kans om een titel te winnen: “Winnen is het belangrijkste. Het gaat mij nu niet om het geld. Ik speel al negen jaar in Japan en heb niet een kampioenschap gewonnen. Voor mij is daarom belangrijk dat het team waar ik volgend jaar speel voor het kampioenschap kan gaan.”

Coco speelde deze week al zijn 1.000ste wedstrijd in de NPB:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal