Honkbal

OKT Game 2: Israël – Koninkrijksteam

OKT Game 2: Israël – Koninkrijksteam

Op dag twee van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië speelt Team Kingdom of the Netherlands vanavond om 20.00 uur in Parma tegen Israël. Het is een rematch van het laatste duel uit de groepsfase van het EK van vorige week dat door het Koninkrijksteam met 13-4 werd gewonnen.

Die score geeft echter zeer waarschijnlijk een vertekend beeld van de werkelijkheid. Israël was ten tijde van die wedstrijd namelijk al zeker van de kwartfinale en leek een aantal spelers te sparen voor die belangrijke wedstrijd met het oog op plaatsing voor het OKT.

De wedstrijd van vanavond is pas de vierde onderlinge ontmoeting tussen beide landen. Oranje won op het EK en in 2017 won Israël de eerste ontmoeting in de eerste ronde van de World Baseball Classic, terwijl het Koninkrijksteam enkele dagen later in Japan in de tweede ronde veel sterker was.

Starting pitchers

Tijdens het OKT zijn de deelnemende landen verplicht om de avond voor de volgende wedstrijd hun startende werpers door te geven. Als gevolg daarvan weten wij dat voor Israël Jon Moscot zal starten, terwijl voor het Koninkrijksteam Diegomar Markwell de bal krijgt.

Moscot, die in 2015 en 2016 nog voor de Cincinnati Reds uitkwam in de Major League, gooide op het EK 1.1 inning in relief tegen Oranje. Daarin kreeg hij slechts één honkslag tegen van Dwayne Kemp. Dit was één van de twee outings van Moscot op het EK, die in totaal 3.1 shutout innings gooide met één strikeout. Markwell gooide in twee outings vier shutout innings met vijf strikeouts.

Beide teams staan na dag 1 van het OKT op de gedeelde eerste plaats. Oranje versloeg Tsjechië met 4-1, terwijl Israël met 3-0 van Spanje won. De wedstrijd tussen Team Kingdom of the Netherlands en Israël bekijk je vanaf 20.00 uur live via de stream van de WBSC:

UPDATE: Wij hebben begrepen dat deze stream blacked out is. Kijk daarom via deze link.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal