Honkbal

Koninkrijksteam heeft weinig moeite met Zuid-Afrika

Koninkrijksteam heeft weinig moeite met Zuid-Afrika

Team Kingdom of the Netherlands heeft op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië haar derde overwinning gepakt. Op zaterdagmiddag werd Zuid-Afrika met 7-1 verslagen. Het Koninkrijksteam deed daarmee wat het moest doen en moet nu het resultaat van Israel vanavond afwachten om te weten of er nog kans op directe plaatsing voor de Olympische Spelen is.

Om nog uitzicht te houden op de Olympische Spelen, of het nu via dit OKT is of het tweede OKT, zal Oranje alles moeten winnen. Vandaag begon de ploeg goed. In de eerste inning sloegen Sicnarf Loopstok en Yurendell de Caster respectievelijk Roger Bernadina en Kalian Sams (beiden vier wijd) over de thuisplaat voor een vroege 2-0 voorsprong.

Starter Donny Breek, vorige week nog uitstekend in de EK finale tegen Italië, kreeg in de tweede inning controleproblemen. Twee vrije lopen en een geraakt werper zorgden voor volle honken. Mede dankzij een prachtige vangbal van Roger ‘The Shark’ Bernadina in het outfield bleef de schade beperkt tot één run, maar bondscoach Evert-Jan ’t Hoen nam het zekere voor het onzekere en ging naar zijn bullpen.

Wachtkamer

Dat bleek een goede keuze, want Mike Bolsenbroek (3 IP, 4 K’s), debutant Shuruendy Valeriano (2 IP, 4 K’s) en Shairon Martis (2 IP, 0 K’s) kregen samen nog slechts één honkslag tegen. Ondertussen liep Oranje in de derde inning uit naar 6-1. Ademar Rifaela sloeg met een sac fly Bernadina over de thuisplaat en even later, met inmiddels een 4-1 voorsprong op het scorebord, sloeg Sharlon Schoop een 2-run homerun.

Op een veldfout liep Dwayne Kemp even later zelfs het zevende punt over de thuisplaat en daarmee was de uiteindelijke eindstand al snel bereikt. Oranje deed opnieuw wat het moest doen, maar moet nu afwachten wat Israël vanavond doet. Verslaat Israël, zoals verwacht, Tsjechië, dan is het geplaatst voor de Olympische Spelen. Anders heeft Oranje morgen nog een kleine kans. Dan moet ook Zuid-Afrika van Israël winnen en moet het Koninkrijksteam met ruime cijfers van Italië winnen.

Als Israël vanavond wint, speelt Oranje morgen tegen Italië om de tweede plaats en plaatsing voor het tweede OKT. Die wedstrijd wordt vanwege de verwachte regen niet om 20.00 uur gespeeld, maar om 12.00 uur.

Box Score

https://www.facebook.com/WBSC/videos/383979128939892/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal