Honkbal

OKT Game 5: Italië – Koninkrijksteam

OKT Game 5: Italië – Koninkrijksteam

Zondag is de dag waarop alles op het Olympisch Kwalificatie Toernooi beslist zal worden. Wie gaat er naar de Olympische Spelen? Wie plaatst zich als nummer twee voor het volgende OKT? En voor wie spat de Olympische droom uiteen? Er is nog erg veel mogelijk!

Omdat Team Kingdom of the Netherlands gisteren deed wat het moest doen en omdat Tsjechië onverwachts van Israël won, is zelfs directe plaatsing voor de Olympische Spelen vandaag nog een optie. Als het Koninkrijksteam vandaag Italië in eigen huis weet te verslaan en als ook Zuid-Afrika kan stunten tegen Israël dan plaatst Oranje zich voor de Olympische Spelen.

Er is ook een scenario denkbaar waarin er straks vier teams op drie overwinningen en twee nederlagen. Dit gebeurt wanneer Italië, Spanje (of Tsjechië) en Zuid-Afrika vandaag winnen. Als het Koninkrijksteam vandaag verliest en Israel wint, dan is Israel geplaatst, maar komt er een 3-way tie tussen Oranje, Spanje of Tsjechië en Italië. In dat geval wordt de nummer twee bepaald aan de hand van de Team Quality Balance (TQB, een rekensom waarbij het aantal tegengescoorde punten gedeeld door het aantal gespeelde innings on defense wordt afgetrokken van het aantal gescoorde runs gedeeld door het aantal gespeelde innings on offense).

Het zou zomaar eens een hele gekke dag kunnen worden zondag. Niet in het minst omdat er ook veel regen zal vallen. Team Kingdom of the Netherlands is op dit moment (9.45u) in de regen op weg naar Bologna, waar de wedstrijd niet om 20.00 uur, maar om 12.00 uur gespeeld wordt.

Je kijkt live mee via Gametime.sport, of via onderstaande stream.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal