Honkbal

MLB Update: Tijd voor de play-offs

MLB Update: Tijd voor de play-offs

Dit is de laatste MLB Update van het reguliere seizoen. Het beste nieuws uit deze update komt echter niet uit de MLB, maar uit Japan. Volgens de berichtgeving van eerder in dit seizoen zou Rick van den Hurk in 2019 niet meer in actie komen voor de Hawks, maar hij herstelde sneller dan verwacht en keerde vrijdag terug in de NPB!

Ozzie Albies heeft een hele goede kans om het reguliere seizoen af te sluiten met een slaggemiddelde van .300 en 25 homeruns en er is zelfs nog een kans dat hij eindigt met een WAR van 5.0. Albies heeft zichzelf dit jaar aan het grote publiek gepresenteerd als een van de nieuwe jonge sterren in de MLB. En hij is nog niet klaar. De Atlanta Braves wonnen de NL Eastern Division en plaatsten zich voor de play-offs.

Won Bogaerts vorig jaar nog de World Series met de Boston Red Sox? Dit jaar is hij de grote afwezige in de play-offs uit deze lijst met spelers. De Red Sox worden derde in de AL East en zullen hun titel niet verdedigen. Toch mag Bogey terugkijken op een fenomenaal seizoen.

Didi Gregorius is er wel weer bij. Na zijn heldendaden in 2017 krijgt hij nu opnieuw de kans om te shinen in de play-offs. De Yankees wonnen de AL East en hoewel Didi nog niet helemaal de oude is – hij raakte een jaar geleden in de play-offs geblesseerd aan zijn elleboog – verwachten de Yankees veel van hem. Deze fan overdrijft dan wel weer enigszins:

Ook de Oakland Athletics van Jurickson Profar zijn nog volop in de race voor de play-offs. Zij lijken de eerste Wild Card te winnen en zullen het opnemen tegen de Rays of de Indians in de Wild Card Game. Voor Profar persoonlijk werd het niet het seizoen waar hij ongetwijfeld op hoopte, maar hij liet bij vlagen zien nog altijd zeer getalenteerd te zijn. En er zijn nog genoeg fans die vertrouwen hebben in Curaçaose tweede honkman:

https://twitter.com/lizzzziieee17/status/1174151886724689920

Ook de Twins van Jonathan Schoop zien we terug in de play-offs. Zij winnen dit seizoen de AL Central. Schoop was aanvallend degelijk in 2019, maar bereikte niet het niveau dat we van hem kenden van 2017. Verdedigend is hij, zeker in het draaien van double plays, nog altijd ijzersterk:

Simmons werd dit seizoen zwaar gehinderd door twee enkelblessures, maar is gelukkig weer helemaal fit en laat vooral in het veld zien wat hij waard is. Het is niet voor niets dat hij met een WAR van 1.4 op dit moment van al deze spelers alleen Bogaerts en Albies voor zich hoeft te dulden in een seizoen waarin hij veel wedstrijden miste

2019 was geen typisch Kenley Jansen seizoen. Hoewel hij tot nu toe 31 saves pakte, was hij ook verantwoordelijk voor 8 blown saves en gaf hij meer hits en homeruns dan ooit op. Er is ook reden tot optimisme: zijn K/BB ratio is nog altijd goed en als hij dit seizoen nog één save weet te pakken, heeft hij er 300 in zijn loopbaan. Daarmee wordt hij de dertigste werper ooit met 300 saves en na Craig Kimbrel, Francisco Rodriguez en Huston Street pas de vierde die dit voor zijn 31ste verjaardag doet.

Bovendien zien we hem ook dit jaar terug in de play-offs en is hij nog altijd veel beter dan de gemiddelde MLB reliever:

NPB Update

Kijk even naar de statistieken van Balentien en bedenk dan dat hij ook nog een ruime week van het seizoen gemist heeft vanwege de geboorte van zijn zoon. Balentien is na afloop van dit seizoen free agent. Gaan we hem nog eens in de MLB zien? Of blijft hij in Japan?

Hopelijk speelt hij eerst nog de Premier12 met Team Kingdom of the Netherlands.

Rick van den Hurk is terug! We zeiden het in de aankondiging van dit artikel al even, maar kijk eens naar die prachtige stats. Hij gooide zes sterke innings met acht strikeouts en kreeg geen enkel punt tegen. Zo pakte hij in zijn tweede start van het seizoen zijn tweede win van het seizoen. De Hawks staan tweede in de Pacific League dus als hij fit genoeg bevonden wordt, zien we ook van den Hurk nog in het naseizoen!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal