Laura Wissink kreeg gisteren in de Pathmoshal haar prijs uitgereikt.

Softbal

Wissink beste sportvrouw in Enschede

Wissink beste sportvrouw in Enschede

Laura Wissink kreeg gisteren in de Pathmoshal haar prijs uitgereikt.
Laura Wissink kreeg gisteren in de Pathmoshal haar prijs uitgereikt uit handen van Bas Morsink, directeur van het Enschedese sportbedrijf Sportaal.

Softbalinternational Laura Wissink is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Enschede. Zij mocht gisteren tijdens de ontknoping van de sportverkiezing in de Pathmoshal haar prijs in ontvangst nemen. Wissink is daarmee de opvolgster geworden van Dinet Oosting, die als softbalster deze titel drie jaar geleden won.

Het afgelopen seizoen leidde de 22-jarige in Enschede geboren Wissink in de reguliere competitie van de Golden League Tex Town Tigers in onder meer slaggemiddelde (.387), honkslagen (29) en binnengeslagen punten (17). In het tweede deel van de competitie leidt de international haar Enschedese ploeg zelfs in vrijwel alle aanvallende klassementen.

Bovendien nam ze dit voorjaar met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het Europees kampioenschap, waarin Oranje de finale bereikte. Door haar prestaties kreeg Wissink voor de titel Sportvrouw van het Jaar de voorkeur boven judoka Renee van Harselaar en atleet Lesley Smit (duathlon). Wissink mocht haar prijs in ontvangst nemen uit handen van Bas Morsink, de directeur van Sportaal. Dit Enschedese sportbedrijf had samen met de gemeente de sportverkiezing georganiseerd.

Vakjury

Sporters konden de afgelopen periode worden aangemeld door de inwoners uit Enschede, waarna de genomineerden werden geselecteerd door een vakjury, met onder meer voormalig topsporter Marti ten Kate. Hierna konden de inwoners opnieuw meestemmen voor de uiteindelijke winnaars.

De andere prijzen gingen gisteravond tijdens de feestelijke uitreiking in de Pathmoshal in Enschede onder meer naar FC Twente Vrouwen (Sportploeg van het Jaar), duatlonner Niels te Pas (Sportman van het Jaar) en atlete Marleen Baas (Sporttalent van het Jaar). Het was de vierde keer dat deze sportverkiezing door Sportaal werd gehouden. De presentatie was in handen van oud-RTV Oost presentatrice Karen Eshuis.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal