Michael Duursma maakt voor L&D Amsterdam zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Duursma nieuwe hoofdcoach van L&D Amsterdam

Duursma nieuwe hoofdcoach van L&D Amsterdam

Michael Duursma maakt voor L&D Amsterdam zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse.
Michael Duursma maakt voor L&D Amsterdam zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse.

De kersverse landskampioen L&D Amsterdam heeft vandaag bekendgemaakt Michael Duursma aan te hebben gesteld als nieuwe hoofdcoach. De manager van het U15 Koninkrijksteam wordt bij de Amsterdamse hoofdklasser de opvolger van Brian Finnegan, die eerder aan heeft gegeven niet beschikbaar te zijn voor een tweede seizoen.

Onder leiding van de debuterende hoofdcoach Finnegan veroverde L&D Amsterdam deze maand de vijfde landstitel uit de clubhistorie en nog maar de eerste sinds 2011. Daarmee werd een einde gemaakt aan de zes jaar durende hegemonie van Curaçao Neptunus. Finnegan was echter niet beschikbaar om ook in 2020 aan het roer te staan van de Amsterdamse hoofdklasser.

In de 41-jarige Michael Duursma heeft L&D Amsterdam nu een opvolger gevonden. Duursma heeft al de nodige ervaring als coach, maar maakt voor de Amsterdamse club zijn debuut als manager in de hoofdklasse. De afgelopen jaren was Duursma onder meer manager van het U15 Koninkrijksteam, waarmee hij vorig jaar deelnam aan het wereldkampioenschap en dit jaar brons won op het Europees kampioenschap. Hij was bovendien manager van de Nederlandse selectie die in 2017 winnaar werd van de Colt World Series.

Stijgende lijn

Voor Duursma betekent deze stap een terugkeer naar zijn oude club. Hij speelde in totaal 21 seizoenen in de hoofdklasse en sloot zijn carrière in 2016 af bij L&D Amsterdam. “Wij zijn blij dat onze oud-speler Michael Duursma de leiding gaat geven aan staf en selectie van L&D Amsterdam”, “laat clubvoorzitter Koen Gijsbers in een reactie weten. “Wij hopen onder zijn leiding de stijgende lijn van de afgelopen jaren vol te houden”

Duursma kwam vanaf 2013 vier seizoenen uit voor de Amsterdammers en speelde daarvoor in de hoofdklasse ook voor HCAW (1996-2000), Neptunus (2001) en Hoofddorp Pioniers (2002-2011). Daarnaast speelde Duursma 178 officiële interlands voor het Nederlands team. Met Oranje nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen, de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse