Pitcher Scott Prins was in de eerste en derde wedstrijd van grote waarde voor DSS.

HB Hoofdklasse

DSS op voorsprong tegen Kinheim

DSS op voorsprong tegen Kinheim

Pitcher Scott Prins was in de eerste en derde wedstrijd van grote waarde voor DSS.
Pitcher Scott Prins was in de eerste en derde wedstrijd van grote waarde voor DSS.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

In de strijd om een plaats in de hoofdklasse van volgend jaar heeft DSS in de best-of-five tegen Kinheim een 2-1 voorsprong genomen. Gistermiddag boog de hoofdklasseploeg van DSS een 2-1 achterstand in de negende innning om in een 2-3 overwinning. Vandaag werd voor de tweede keer een wedstrijd uit de best-of-five door regen afgelast. Hierdoor wordt de serie maandagavond vervolgd.

De honkballers van Kinheim spelen voor het tweede jaar op rij om promotie naar de hoofdklasse. Vorig jaar verloor de kampioen uit de overgangsklasse de best-of-five met 3-1 van Storks uit Den Haag. Dit jaar prolongeerde Kinheim de titel in de overgangsklasse, waardoor de ploeg nu tegen DSS de kans krijgt om na drie jaar afwezigheid terug te keren op het hoogste niveau.

In die serie nam de hoofdklasseploeg van DSS vorige week in de eerste wedstrijd een voorsprong. Pitcher Scott Prins (7-4-4-0) leidde zijn ploeg vorige week zaterdag in de eerste wedstrijd uit de best-of-five naar een 0-1 voorsprong. DSS had het enige punt van de wedstrijd in de tweede inning gescoord, toen Leandro Anasagasti door een veldfout kon scoren.

Scherper

Twee dagen later was de slagploeg van Kinheim een stuk scherper. De kampioen uit de overgangsklasse sloeg al vijf hits in de eerste slagbeurt om een 0-4 voorsprong te nemen. Die gaf Kinheim niet meer uit handen. Onder leiding van de Zweedse international Linus Holmberg (4 uit 6) en Marcel Tolenaars (2 uit 5) liep Kinheim uit naar de 7-12 winst.

Door goed slagwerk nam DSS in de derde wedstrijd opnieuw de leiding in de best-of-three.
Door goed slagwerk nam DSS in de derde wedstrijd opnieuw de leiding in de best-of-three.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Met jeugdinternational Scott Prins (2-2-4-1 in zeven innings) op de heuvel hernam DSS gistermiddag in Haarlem de leiding in de best-of-three. Prins hield in het Pim Mulierstadion de slagploeg van Kinheim zeven innings lang op slechts één punt. Dat punt scoorde Kinheim al in de eerste inning na hits van Thomas Bos en Linus Holmberg. De voorsprong hield stand tot de achtste inning, doordat aan de zijde van Kinheim ook pitcher Al Morales (5-4-5-0 in 7 2/3 inning) op dreef was.

Serieuze kans

In de zesde inning kreeg DSS een serieuze kans om te scoren. Na vier wijd voor Aldrich Guzman sloeg Ibrahin Redan een tweehonkslag in het rechtsveld. De gelijkmaker bleef uit. Twee innings later leek ook een nieuwe kans te mislukken. Guzman (honkslag) sneuvelde na een grondbal van Koen Werkman op de thuisplaat. Devano Pieter zorgde voor DSS voor de verlossing. Met een tweehonkslag sloeg hij Brian Raap (velderskeus) binnen. Werkman probeerde ook veilig de thuisplaat te bereiken, maar werd door een goede aangooi van rechtsvelder Chiel Berkhout eveneens uitgeschakeld op de thuisplaat.

In de gelijkmakende achtste inning nam Kinheim voor de tweede maal de leiding na hits van Linus Holmberg, Marcel Tolenaars en Wesley van Hemert. Maar opnieuw bleek dat niet voldoende. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Koen Halderman in de negende inning zijn ploeg naar de winst. Op zijn honkslag konden Joris Timmer en Leandro Anasagasti de winnende punten scoren: 2-3.

Vervolg

Door de slechte weersomstandigheden werd de vierde wedstrijd uit de best-of-five vandaag afgelast. Dit duel is verplaatst naar maandagavond. Met winst morgenavond kan DSS zich verzekeren van een zesde opeenvolgende seizoen in de hoofdklasse. Als Kinheim morgenavond wint, krijgt de best-of-five een vervolg met een vijfde en beslissende wedstrijd op zaterdag 12 oktober.

Uitslagen

Zaterdag 28 september 2019Kinhem – DSS0-1
Maandag 30 september 2019DSS – KInheim7-12
Zaterdag 5 oktober 2019Kinhem – DSS2-3
Maandag 7 oktober 2019DSS – KInheim 19.30 uur
Zaterdag 12 oktober 2019Kinhem – DSS14.00 uur

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse