Golden League

Persoonlijke prijzen uitgereikt tijdens Season Finals

Persoonlijke prijzen uitgereikt tijdens Season Finals

Voor aanvang van de eerste wedstrijd uit de Holland Series werden de KNBSB Awards uitgereikt. (Foto: Renata Jansen)

Vijf softbalsters hebben gisteren tijdens de eerste speeldag van de Season Finals op het Van der Aart Sportpark in Haarlem een persoonlijke prijs ontvangen. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de KNBSB Awards. Maxime van Dalen werd voor de tweede keer in haar carrière uitgeroepen tot meest talentvolle softbalinternational onder de 23 jaar.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van de Holland Series tussen FysioExpert Olympia Haarlem en ROEF! werden gistermiddag door bondsbestuurslid Peter van der Aart en KNBSB-directeur Bart Volkerijk op het veld van Onze Gezellen verschillende persoonlijke prijzen uitgereikt. ROEF!-speelsters Wies Ligtvoet en Isa Los waren twee van de winnaars. Los had dit seizoen voor het eerst de meeste homeruns geslagen in de reguliere competitie van de Golden League. Zij kwam tot vier homeruns en bleef daarmee Sparks Haarlem-speelsters Feline Poot (vorig jaar nog winnaar van deze prijs), Alexa Peterson en Maxime van Dalen voor, die alle drie drie homeruns hadden geslagen.

Bij afwezigheid van Eva Voortman nam de batgirl van Olympia Haarlem de prijs voor de beste slagvrouw in ontvangst.
Bij afwezigheid van Eva Voortman nam de batgirl van Olympia Haarlem de prijs voor de beste slagvrouw in ontvangst.

Haar ploeggenoot Ligtvoet mocht, eveneens voor het eerst, een onderscheiding in ontvangst nemen voor de meeste gestolen honken. Ligtvoet wist in 23 pogingen maar liefst 22 honken te stelen. Ze bleef daarmee net Eva Voortman (20 uit 21) voor.

Beste slagvrouw

Eva Voortman won wel de prijs voor de beste slagvrouw van de Golden League. De speelster van FysioExpert Olympia Haarlem kwam dit seizoen tot een gemiddelde van .486 en bleef daarmee op haar beurt weer Ligtvoet (.464) voor. Zeven speelsters sloegen dit seizoen minimaal .400. Voortman ontbrak gisteren tijdens de start van de Holland Series. De speelster van FysioExpert Olympia Haarlem nam onlangs afscheid van haar ploeg om haar debuut te kunnen maken in de Taiwanese profcompetitie. In de plaats van Voortman nam de batgirl van Olympia Haarlem de prijs in ontvangst.

Het is de derde keer ooit dat de beste slagvrouw uit de selectie van Olympia Haarlem komt. In 2016 en 2017 sloot Dinet Oosting de reguliere competitie in de Golden League af met het hoogste slaggemiddelde. Vorig jaar ging deze prijs naar Laura Wissink (Tex Town Tigers).

Meest talentvolle international

Maxime van Dalen ontving haar onderscheiding uit handen van bondsbestuurslid Peter van der Aart.
Maxime van Dalen ontving haar onderscheiding uit handen van bondsbestuurslid Peter van der Aart.

Naast de onderscheidingen voor de beste prestaties in de Golden League waren er gisteren ook individuele prijzen voor een drietal internationals. Maxime van Dalen mocht de Egbert van der Sluis Award in ontvangst nemen voor de meest talentvolle international onder de 23 jaar. Van Dalen maakt sinds 2015 deel uit van het Koninkrijksteam en nam dit jaar met Oranje deel aan het Europees kampioenschap en het Olympisch kwalificatietoernooi.

In 2016 werd Van Dalen ook al onderscheiden met de Egbert van der Sluis Award. Ze is daarmee de derde speelster die deze prijs twee keer in haar carrière heeft ontvangen. Ellen Venker (2003 en 2006) en Nathalie Timmermans (2011 en 2012) gingen haar voor. Vorig jaar ging de Egbert van der Sluis Award naar Laura Wissink.

Meest veelbelovende jeugdspeelster

Margot van Eijl werd uitgeroepen tot beste junioren pitcher van het jaar.
Margot van Eijl werd uitgeroepen tot beste junioren pitcher van het jaar.

Op het Van der Aart Sportpark in Haarlem werden gisteren ook de Riet Vermaat Award voor de beste junioren pitcher en de Bep van Beijmerwerdt Award voor de meest veelbelovende jeugdspeelster uitgereikt. Die laatste prijs ging naar Yindi Beekveldt. De speelster van Terrasvogels nam dit jaar met het U19 Koninkrijksteam deel aan het wereldkampioenschap. Met haar club Terrasvogels won ze het zilver op de Europese Cup Winners Cup.

Op het U19 wereldkampioenschap in het Amerikaane Irvine (Californië) speelde Beekveldt samen met onder meer pitcher Margot van Eijl. De speelster van Onze Gezellen leidde haar ploeg in aantal starts als pitcher, aantal gegooide innings en aantal strikeouts. Tijdens de uitreiking van de KNBSB Awards werd ze op het veld van haar eigen club gisteren onderscheiden als beste junioren pitcher. Hiervoor ontving zij de Riet Vermaat Award. Beekveldt en Van Eijl werden met hun prijs de opvolgsters van respectievelijk Onaïsha Franka en Roos-Marijn Kramer.

https://www.instagram.com/p/B3Ue6iBgJoW/

Persoonlijke prijzen

Beste slagvrouw:Eva Voortman (FysioExpert Olympia Haarlem)
Meeste homeruns:Isa Los (ROEF!)
Meeste gestolen honken:Wies Ligtvoet (ROEF!)
Egbert van der Sluis Award:Maxime van Dalen (Sparks Haarlem)
Bep van Beijmerwerdt Award:Yindi Beekveldt (Terrasvogels)
Riet Vermaat Award:Margot van Eijl (Onze Gezellen)


Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League