Eva Voortman werd winnend pitcher in haar eerste twee profwedstrijden in Taiwan.

Internationaal

Uitstekend debuut Voortman in Taiwan

Uitstekend debuut Voortman in Taiwan

Eva Voortman werd winnend pitcher in haar eerste twee profwedstrijden in Taiwan.
Eva Voortman werd winnend pitcher in haar eerste twee profwedstrijden in Taiwan.

Eva Voortman heeft een uitstekend debuut gemaakt in de Taiwan Professional Women’s Softball League (TPWSL). De 26-jarige Nederlandse international gooide zowel gisteren als vandaag een complete wedstrijd voor regerend kampioen Caesar Warriors en werd na haar tweede winst vandaag uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.

De 26-jarige Voortman reisde deze week af naar Taiwan en meldde zich vrijdag voor het eerst bij haar nieuwe club. Een dag later mocht ze, als eerste Nederlandse speelster, haar debuut al maken in de Taiwanese profcompetitie, die de afgelopen drie weken stil lag in verband met deelname van de nationale Taiwanese softbalploeg aan het Olympisch kwalificatietoernooi voor Azië en Oceanië.

Ondanks de jetlag begon Voortman (9-7-2-0) in het Wan-Shou Baseball Stadium in Taichung City indrukwekkend aan haar wedstrijd tegen XinLiWang Lion, op dat moment nog de nummer twee uit het klassement. Ze haalde met haar pitches snelheden van honderd kilometer per uur. In de eerste inning moest ze nog wel een punt toestaan, maar hierna kreeg Voortman vat op haar tegenstandsters en gaf ze geen punten meer weg. Voortman gooide zeven innings en schakelde negen tegenstandsters uit met drie slag. Ze stond slechts twee honkslagen toe. Via twee runs in de vijfde inning trok Caesar Warriors de winst naar zich toe.

Meest Waardevolle Speelster

Vandaag keerde Voortman terug op de plaat voor Caesar Warriors in de wedstrijd tegen nummer vijf ChiaNan Eagles. Opnieuw bleek de Nederlandse pitcher onbespeelbaar. Ditmaal stond Voortman op weg naar haar tweede overwinning zelfs geen enkel punt toe. In de 4-0 shut-out kwam Voortman (6-3-4-0) nu tot zes keer drie slag. Ze kreeg vier honkslagen tegen, terwijl haar eigen ploeg acht hits produceerde. Caesar Warriors scoorde twee runs in de tweede inning. Door punten in de derde en zevende inning kwam de 4-0 eindstand op het scorebord. De winst leverde Voortman na afloop van de wedstrijd bovendien de prijs op voor de Meest Waardevolle Speelster van het duel.

Door de dubbele overwinning dit weekeinde is Caesar Warriors opgeklommen naar de tweede plaats met vier punten achterstand op koploopster New Century Wasps. Titelverdediger Caesar Warriors speelt nog vijf wedstrijden in de reguliere competitie, die af wordt gesloten op 3 november. Hierna start de ploeg van Eva Voortman zeer waarschijnlijk aan de halve finales. Sinds de start van de Taiwan Professional Women’s Softball League in 2016 bereikte Caesar Warriors in alle jaren de finale en werd het eerste kampioenschap veroverd in 2018.

https://www.facebook.com/foxsportstaiwan/videos/686341681858386/

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Internationaal