Golden League

Van Aalst en Knapp vallen in de prijzen

Van Aalst en Knapp vallen in de prijzen

Het seizoen in de Golden League zit er na vanavond officieel op. ROEF! pakte de eerste titel in haar geschiedenis en voor aanvang van de beslissende Game 3 van de Holland Series werden er nog twee individuele prijzen uitgereikt: de MVP Award en de Award voor de Beste Pitcher. Van beide finalisten viel een speelster in de prijzen.

De MVP Award ging dit seizoen naar Jessie van Aalst. De outfielder van FysioExpert Olympia Haarlem en Team Kingdom of the Netherlands werd door de scorecommissie uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster dankzij haar hoge slaggemiddelde (.448), haar vele honkslagen (39, waaronder 14 extra basehits) en natuurlijk de twintig runs die zij over de thuisplaat sloeg.

Van Aalst volgt hiermee haar teamgenoot Dinet Oosting op, die de award vorig jaar nog in ontvangst mocht nemen.

De Amerikaanse Rachael Knapp werd uitgeroepen tot Beste Pitcher. Voor ROEF! gooide zij dit seizoen 96.2 innings en de scorecommissie heeft op basis van haar W-L Record (13-2) en ERA (1.16) bepaald dat zij dit jaar de beste werpster van de Golden League was. Haar league leading 134 strikeouts zullen haar zaak alleen maar geholpen hebben.

Op maandagavond maakte zij haar status als beste werpster overigens meer dan waar. In Game 3 van de Holland Series gooide zij acht innings, waarin zij slechts één run tegen kreeg en vijf keer drie slag gooide.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League