De spanning in de best-of-five tussen DSS en Kinheim is terug.

HB Hoofdklasse

Kinheim houdt zicht op terugkeer naar de hoofdklasse

Kinheim houdt zicht op terugkeer naar de hoofdklasse

De spanning in de best-of-five tussen DSS en Kinheim is terug.
De spanning in de best-of-five tussen DSS en Kinheim is terug.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Kinheim is terug in de race voor promotie naar de hoofdklasse. Gisteravond trok de Haarlemse ploeg voor de tweede keer de best-of-five tegen DSS in evenwicht. In het eigen Pim Mulierstadion werd de uitwedstrijd tegen buurman DSS met 3-6 gewonnen. Zaterdag staan de twee Haarlemse clubs voor de laatste keer tegenover elkaar voor de vijfde en beslissende wedstrijd uit de promotie- en degradatieserie.

Met een overwinning in de vierde wedstrijd uit de best-of-five tegen Kinheim hadden de honkballers van DSS zich gisteravond in de inhaalwedstrijd kunnen verzekeren van een zesde opeenvolgende seizoen in de hoofdklasse. De ploeg van hoofdcoach Nick Stuifbergen liet die kans glippen en kwam geen enkel moment in de buurt van de bevrijdende derde overwinning.

Met nog altijd de afwezigheid van pitcher Martijn Schoonderwoerd zal hoofdcoach Michael Crouwel tevreden zijn geweest met het optreden van Glenn Wassink. De pitcher, die tussen 2014 en 2016 drie seizoenen voor Kinheim in de hoofdklasse gooide, hield het hele duel stand. Wassink (6-1-5-2) stond slechts vijf honkslagen toe op weg naar zijn tweede overwinning in deze serie.

Goede voorbeeld

Pitcher Glenn Wassink gooide een volledige wedstrijd.
Pitcher Glenn Wassink gooide een volledige wedstrijd.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Veteraan René Cremer gaf gisteravond het goede voorbeeld. Al de eerste pitch van de wedstrijd van DSS-starter Moreno Vork ramde hij voor een tweehonkslag het linksveld in om even later op een hit van Linus Holmberg de score te openen. Een inning later profiteerde Wesley van Hemert dankbaar van een veldfout in de defensie van DSS om de voorsprong te verdubbelen.

Tegen de tijd dat Bram Blokker (vier wijd) en Jeldwin Orman (honkslag) in de derde inning ook hadden gescoord, leek het een eenvoudig avondje te worden voor de honkballers van Kinheim. Niets bleek minder waar. Honkslagen van Tim Halderman, Mitchel Dautzenberg en Leando Anasagasti brachten DSS in de gelijkmakende derde slagbeurt terug in de wedstrijd: 2-4.

Grip

Het waren op dat moment nog maar de eerste lopers die Glenn Wassink op de honken had hoeven toestaan. De pitcher van Kinheim herstelde zich op tijd en kreeg met een strikeout weer grip op de slagploeg van DSS. Terwijl Kinheim via punten van Bram Blokker (zevende inning) en René Cremer (negende inning) andermaal uitliep, werkte Wassink zich moeiteloos door de wedstrijd heen.

Pas in de negende inning kwam Wassink weer in de problemen. Hij kreeg nog maar zijn vierde en vijfde honkslag tegen. Maar een belangrijk dubbelspel van derde honkman Bram Blokker via tweede honkman René Cremer naar eerste honkman Marcel Tolenaars maakte ook een einde aan dat gevaar. Het was dat linksvelder Nick Hofer hierna misgreep op een hooggeslagen bal, waardoor DSS alsnog een punt kon scoren om de eindstand van 3-6 op het scorebord te brengen.

Goedkeuring

De vijfde en en beslissende wedstrijd uit de serie wordt zaterdag vanaf 14.00 uur gespeeld. Twee dagen later komen de leden van beide clubs samen tijdens een informatiebijeenkomst in het clubhuis van DSS en een buitengewone Algemene Ledenvergadering van Kinheim. De besturen van beide club vragen dan onder meer goedkeuring voor voorgenomen vervolgstappen voor een samenwerking tussen Kinheim en DSS.

Voor de vijfde wedstrijd hoopt Kinheim weer de beschikking te hebben over pitcher Martijn Schoonderwoerd. Hij verblijft momenteel in Mesa (Arizona) voor deelname aan de International Stars College Showcase. Die trip breekt hij vervroegd af om beschikbaar te zijn voor de laatste wedstrijd uit de best-of-five tegen DSS.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse