Honkbal

MLB Update: Didi en Albies shinen in play-offs

MLB Update: Didi en Albies shinen in play-offs

Didi Gregorius heeft alle reden om te glimlachen in de MLB play-offs!

De play-offs in Major League Baseball zijn in volle gang en liefst vijf spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden stonden vorige week aan de start van dit naseizoen. Twee daarvan zijn inmiddels al uitgeschakeld, twee anderen strijden vanavond/vannacht om hun laatste kans op de World Series titel en Gregorius weet zeker dat hij in elk geval volgende week ook nog speelt.

Ozzie Albies was in 2019 een van de dragende spelers bij de Atlanta Braves en de jongeling heeft die rol ook in de play-offs op zich genomen. Albies en de Braves nemen het in de National League Division Series op tegen de St. Louis Cardinals en spelen om 23.00 uur vanavond de beslissende Game 5 om zich te plaatsen voor de Championship Series. Hieronder een aantal tweets over Albies in dit naseizoen.

Deze two-run homerun bezorgde zijn Atlanta Braves de voorsprong in Game 4, die helaas voor Albies alsnog verloren ging:

Didi sloot het reguliere seizoen zeer teleurstellend af en na een tegenvallende eerste wedstrijd werd er geroepen dat Gregorius maar eens plaats zou moeten nemen op de bank. Toen ging er bij de korte stop van de Yankees een knop om. In Game 2 was hij ontzettend belangrijk met een grand slam en in Game 3 sloeg hij twee runs binnen en maakte hij bovendien een fenomenale diving catch. Gregorius en de Yankees sweepten de Twins van Jonathan Schoop en plaatsten zich voor de tweede keer in drie seizoenen voor de ALCS.

Kijk ook even naar deze batflip:

Een gekke serie voor Kenley Jansen. De Dodgers en Nationals spelen vannacht Game 5, maar Jansen kwam in de voorgaande vier wedstrijden slechts één keer in actie. Hij gooide goed, maar maakte geen kans op een save. Het zou zomaar kunnen dat hij komende nacht meerdere innings moet gooien op jacht naar een plek in de National League Championship Series. Laten we hopen dat hij daarin Ozzie Albies tegenkomt!

Voor Profar en Schoop zit het seizoen erop. Profar en de Athletics stonden in de Wild Card Game tegenover de Tampa Bay Rays en hoewel Profar twee hits sloeg, kwamen de Athletics tekort. Schoop, die in de hele serie als bankspeler slechts twee slagbeurten kreeg, werd met zijn Twins gesweept door de Yankees.

NPB play-offs

Rick van den Hurk is terug en staat met zijn SoftBank Hawks in de play-offs. Hoewel hij zelf een moeilijke start kende, werd hij door zijn teamgenoten uit de brand geholpen. Zo wonnen de de Hawks de best-of-three in de eerste ronde van de Pacific League Climax Series van de Rakuten Eagles en staan zij nu met 1-0 voor tegen de Seibu Lions in de tweede ronde. Rick’s beurt om te starten komt waarschijnlijk dit weekend weer.

https://www.instagram.com/p/BpuOxb4lINe/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal