Softbal

Finale heren softbal nog onbeslist

Finale heren softbal nog onbeslist

De strijd om de landstitel bij het heren softbal is na dit weekeinde nog onbeslist. Nadat de openingswedstrijd van de best-of-three gisteren in Amersfoort verregende, wonnen regerend kampioen Quick Amersfoort en Alcmaria Victrix vandaag elk eenmaal. Voor de derde en beslissende wedstrijd keren beide ploegen nu volgende week zaterdag terug naar Amersfoort.

Werd de aanloop naar de finale al verstoord door de regen, in de eindstrijd was dat niet veel anders. Al op de eerste speeldag moest de eerste wedstrijd uit de best-of-three tussen Quick Amersfoort en Alcmaria Victrix worden gestaakt. Dat duel kon niet worden gespeeld op het hoofdveld van het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Die was door de slechte weersomstandigheden niet bespeelbaar, waardoor werd uitgeweken naar het tweede softbalveld.

In de derde inning werd ook dat veld onbespeelbaar en maakte de regen verder spelen nier mogelijk. Hierdoor moest het duel vroegtijdig worden gestaakt. Even daardoor hadden de softballers van Quick Amersfoort een 0-5 voorsprong genomen. Doordat nog niet voldoende innings waren gespeeld, werd de wedstrijd als niet geldig verklaard en begonnen de twee finalisten vandaag op het het Sportpark Egmonderhout in Alkmaar opnieuw aan de eerste wedstrijd van de best-of-three.

In evenwicht

Gewaarschuwd door de aanvalsdrang van een dag eerder van regerend kampioen Quick Amersfoort, waren de softballers van Alcmaria Victrix vandaag beter op hun hoede. De thuisploeg hield Quick Amersfoort op slechts drie punten, waardoor Alcmaria Victrix met 3-5 de eerste winst naar zich toe kon trekken. Het was al de veertiende zege in zeventien wedstrijden voor de club uit Alkmaar. En bovendien de derde in vier onderlinge duels tegen Quick Amersfoort.

Op eigen veld kon Alcmaria Victrix in de tweede wedstrijd de klus klaren en de allereerste landstitel uit de clubhistorie veroveren. Dat feest bleef uit. De titelverdediger gaf geen enkele kans meer weg en bracht met een 0-8 shut-out de serie weer in evenwicht.

Dit betekent dat beide teams zaterdag 13 oktober voor een derde en beslissende wedstrijd terugkeren naar het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Dat duel begint om 14.00 uur. Quick Amersfoort hoopt op eigen veld de derde landstitel op rij te winnen.

Programma

Halve finales
Maandag 7 oktober 201920.00 uurAlcmaria VictrixHoofddorp Pioniers2 – 1
Donderdag 10 oktober 201921.00 uurQuick AmersfoortZuidvogels4 – 3
Finale
Zaterdag 12 oktober 201914.00 uurAlcmaria Victrix Quick Amersfoort afgelast
Zondag 13 oktober 201912.00 uurQuick Amersfoort Alcmaria Victrix 3 – 5
Zondag 13 oktober 201915.00 uurAlcmaria Victrix Quick Amersfoort 0 – 8
Zaterdag 19 oktober 2019 14.00 uurAlcmaria Victrix Quick Amersfoort (Amersfoort)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal