Honkbal

Bondscoach Meulens presenteert selectie Premier12

Bondscoach Meulens presenteert selectie Premier12

Na een drukke honkbalzomer met daarin naast het World Port Tournament uiteraard het EK en het Olympisch Kwalificatie Toernooi volgt vanaf 2 november de spreekwoordelijke kers op de taart. Team Kingdom of the Netherlands neemt dan deel aan het prestigieuze Premier12 toernooi, waaraan de twaalf beste landen van de wereldranglijst deelnemen. Voor dit toernooi presenteerde bondscoach Hensley Meulens vandaag zijn selectie.

Meulens, die dit jaar bench coach was van manager Bruce Bochy bij de San Francisco Giants, is net als vier jaar geleden bij de eerste editie van de Premier12 en de afgelopen twee World Baseball Classics de bondscoach van het Koninkrijksteam. Aan de technische staf zijn ten opzichte van het OKT ook voormalig Major League All-Star Andruw Jones en Hall of Famer Bert Blyleven toegevoegd.

De selectie van het Koninkrijksteam bestaat voor de Premier12 uit 28 spelers. In vergelijking met de selectie van het OKT (24 spelers) zijn vier wijzigingen gemaakt en werden er vier spelers toegevoegd. Twee van de meest opvallende nieuwe namen zijn die van de Arubaanse toptalenten Chadwick Tromp en Ray-Patrick Didder. Tromp (24, catcher) kwam dit seizoen als op Triple-A (net onder de Major League) niveau uit voor de Cincinnati Reds en Didder (25, korte stop) geldt als groot talent binnen de organisatie van de Atlanta Braves, voor wie hij in de voorbereiding van dit seizoen al in de hoofdmacht uitkwam.

Nieuwe namen

Voor Didder is het de eerste keer dat hij voor Team Kingdom of the Netherlands uitkomt. Dat geldt ook voor debutanten Orsen Josephina en Franklin van Gurp. Beide werpers komen als prof uit in de Minor League, Josephina (24, Single-A) speelt voor de Pittsburgh Pirates en van Gurp (23, Single-A) speelt voor de San Diego Padres.

In de selectie keren naast Hoofdklasse spelers Jim Ploeger en Gilmer Lampe ook profspelers Juremi Profar (Double-A, Texas Rangers), Gianfranco Wawoe (Southern Illinois Miners, Independent League) en voormalig Major Leaguer Jair Jurrjens terug. Ploeger, Wawoe en Jurrjens maakten in 2015 ook al deel uit van de selectie voor de Premier12.

De doelstelling voor het Koninkrijksteam is duidelijk. Hoewel er geen Olympisch ticket verdiend kan worden, wil manager Meulens minimaal de achtste plaats van vier jaar geleden evenaren. Dat is geen gemakkelijke klus, want Oranje moet het vanaf 2 november in Guadalajara in Groep A opnemen tegen Team USA, de Dominicaanse Republiek en thuisland Mexico.

Selectie

Pitchers Team
Mike Bolsenbroek Heidenheim Heideköpfe
Rob Cordemans L&D Amsterdam
Lars Huijer Hoofddorp Pioniers
Orsen Josephina Pittsburgh Pirates
Jair Jurrjens
Kevin Kelly Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell Curaçao Neptunus
Shairon Martis Lincoln SaltDogs
Jim Ploeger L&D Amsterdam
Tom Stuifbergen L&D Amsterdam
Juan Carlos Sulbaran DSS
Franklin van Gurp San Diego Padres
Orlando Yntema Curaçao Neptunus
Catchers Team
Hendrik Clementina Cincinnati Reds
Sicnarf Loopstok Cleveland Indians
Chadwick Tromp Cincinnati Reds
Infielders Team
Calten Daal Cincinnati Reds
Yurendell de Caster Wild Cats (Curaçao)
Ray-Patrick Didder Atlanta Braves
Dwayne Kemp Curaçao Neptunus
Juremi Profar Texas Rangers
Sharlon Schoop L&D Amsterdam
Curt Smith Lincoln SaltDogs
Gianfranco Wawoe Southern Illinois Miners
Outfielders Team
Roger Bernadina Algonderos de Unión Laguna
Gilmer Lampe L&D Amsterdam
Ademar Rifaela Baltimore Orioles
Kalian Sams L&D Amsterdam
Staff
Hensley Meulens Manager
Evert-Jan ’t Hoen Bench Coach
Andruw Jones Bench Coach
Sharnol Adriana Bench Coach
Sidney de Jong Hitting Coach
Bert Blyleven Pitching Coach
Robin van Doornspeek Pitching Coach
Ben Thijssen 3rd Base Coach
Wim Martinus 1st Base Coach

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal