Honkbal

Play-offs update: Van den Hurk naar Japan Series

Play-offs update: Van den Hurk naar Japan Series

De play-offs in de MLB en de NPB zijn in volle gang en nog twee spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden zijn in de running voor de titel. Didi Gregorius met zijn New York Yankees en Rick van den Hurk met zijn Fukuoka SoftBank Hawks.

Didi en de Yankees begonnen heel erg goed aan de play-offs. De Twins werden gesweept en in Houston werd Game 1 van de ALCS gewonnen. Met Verlander en Cole beschikken de Astros echter over twee van de beste werpers in de MLB en hoewel er kansen waren, lukte het de Yankees niet om opnieuw te winnen. Afgelopen nacht wonnen de Astros Game 3 en namen zij een 2-1 voorsprong. Didi kwam ontzettend dichtbij een homerun waarmee hij zijn ploeg op 3-2 had kunnen zetten. Hij kwam echter net een meter te kort en de Yankees verloren met 4-1.

Na afloop trok Didi het boetekleed aan. Hij kreeg – net als overigens meerdere teamgenoten – een aantal kansen om punten binnen te slaan, maar het lukte niet. Gerrit Cole, zeer waarschijnlijk de AL Cy Young Award winnaar, werkte zich telkens uit de problemen. Didi’s slaggemiddelde in de ALCS is onder de .100 gezakt, maar hij heeft vertrouwen dat het goed komt. Komende nacht staat Game 4 op het programma, maar het regent in New York en de kans bestaat dat er pas morgen weer gespeeld kan worden.

Op zondag was Rick van den Hurk de starter in Game 4 van de Japanse versie van de Championship Series. Zijn Hawks stonden met 3-0 voor en “The Holland Hammer” gooide 4.1 sterke innings, waarin hij twee keer drie slag gooide en twee runs tegen kreeg. Hij verliet de heuvel met een 2-2 gelijke stand, maar zijn teamgenoten liepen uiteindelijk uit naar een comfortabele 9-3 overwinning.

Zo plaatsten de Hawks zich voor de vierde keer in vijf seizoenen dat van den Hurk er speelt voor de Japan Series, die op zaterdag al beginnen. De tegenstanders zijn de Yomiuri Giants, de recordkampioen van Japan met 22 titels.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal