Honkbal

Premier12: Quick hits

Premier12: Quick hits

Over iets meer dan twee weken begint voor Team Kingdom of the Netherlands het laatste grote toernooi van dit seizoen: de Premier12. Afgelopen maandag werd de selectie bekendgemaakt en vandaag blikken we vast een beetje vooruit op dit prestigieuze toernooi.

Bondscoach Hensley “Sir BamBam” Meulens wil minimaal de prestatie van vier jaar geleden evenaren en omdat er in deze editie geen kwartfinale is, betekent dit plaatsing voor de tweede ronde, de zogenaamde Super Round. Om zich te plaatsen voor deze ronde, die in Japan gespeeld wordt, zal het Koninkrijksteam bij de top twee moeten eindigen in Groep A, waarin ook Team USA, de Dominicaanse Republiek en thuisland Mexico zitten.

De WBSC maakte eerder deze week de rosters van alle deelnemende teams bekend via Twitter. Hieronder zie je in een slider de rosters van de tegenstanders van het Koninkrijksteam in Groep A voorbij komen.

Oranje opent op 2 november het toernooi met een wedstrijd tegen Team USA, het team dat vier jaar geleden in de kwartfinale te sterk bleek. Voor deze editie heeft Amerika een nieuwe manager. Dat zou zijn voormalig World Series winnaar (als speler en manager van de New York Yankees) Joe Girardi zijn, maar die heeft gisteren laten weten dat hij het niet wordt. De kans is groot dat deze week bekend wordt dat hij weer in de MLB aan de slag zal gaan (Mets?). Met een andere oud-World Series winnaar, Scott Brosius, aan het roer zullen de Amerikanen zich via de Premier12 proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020. Dit geldt overigens ook voor Mexico en de Dominicaanse Republiek, want ook voor hen geldt de Premier12 als OKT.

De Amerikanen hebben een selectie gemaakt van profspelers die niet op het MLB 40-man roster staan. Zes van deze spelers maken deel uit van de 100 grootste talenten in de Minor Leagues, waarvan Jo Adell (Angels) met de vijfde plaats de hoogst geplaatste speler is in die ranglijst. Daarnaast is er een klein aantal spelers dat ervaring heeft op het hoogste niveau. Catcher Evan Kratz speelde vorig seizoen met de Milwaukee Brewers bijvoorbeeld nog in de National League Championship Series.

Ook de Dominicanen hebben een mix van ervaring en jong talent. De volgers van de MLB kennen wellicht werpers als Ervin Santana en Neftali Feliz nog. Bij thuisland Mexico zijn Fernando Salas en Horacio Ramirez de bekendste namen. Salas speelde tien seizoenen in de MLB en Ramirez heeft acht jaar ervaring op het hoogste niveau. Als we dichter op het toernooi zitten, zullen we dieper ingaan op de selecties van de tegenstanders.

Ambassadeur

De Nederlandse ambassadeur in Mexico is een weddenschap aangegaan met haar Amerikaanse collega. Het onderwerp? De onderlinge wedstrijd op de Premier12. Wat staat er op het spel? Een Nederlandse kaas!

Haar Amerikaanse college ging de weddenschap aan en stelde er thuisgemaakte chocolate chip cookies tegenover.

Stadion

Alle wedstrijden in Groep A worden gespeeld in Guadalajara in het Estadio Beisbol Charros de Jalisco, de thuishaven van de Charros, die uitkomen in de Mexican Pacific League. Het stadion heeft plaats voor 16.500 toeschouwers en zal naar verwachting bij elke wedstrijd van de Mexicanen uitverkocht zijn.

Jair Jurrjens

Voor het eerst sinds de World Baseball Classic van 2017 maakt ook Jair Jurrjens weer onderdeel uit van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands. Hij heeft dit seizoen niet gegooid vanwege een zware blessure, maar is net op tijd weer fit en werkt in de Dominicaanse Republiek, waar hij deze winter weer uit zal komen voor de Tigres del Licey, hard om wedstrijdfit te zijn:

https://www.instagram.com/p/B3pmxnrA_yB/?igshid=au84iwnsczz

Al het laatste nieuw rondom Team Kingdom of the Netherlands en de Premier12 volg je uiteraard via Honkbalsite.com!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal