Dinet Oosting in actie in de wedstrijd tegen Griekenland tijdens de Super 6.

Golden League

Dinet Oosting naar Tex Town Tigers

Dinet Oosting naar Tex Town Tigers

Dinet Oosting in actie in de wedstrijd tegen Griekenland tijdens de Super 6.
Dinet Oosting in actie in de wedstrijd tegen Griekenland tijdens de Super 6.
Foto: © Rob Jelsma

International Dinet Oosting verruilt FysioExpert Olympia Haarlem voor Tex Town Tigers. De club uit Enschede heeft de overstap van de drievoudig MVP vandaag bevestigd. Oosting stond de afgelopen drie seizoenen met haar Haarlemse club in de Holland Series. In zowel 2017 als 2018 won ze met Olympia Haarlem de landstitel.

De in Veendam geboren Oosting keert daarmee terug naar de club waarvoor ze in 2010 haar debuut maakte in de hoofdklasse. Na één seizoen in Enschede stapte Oosting over naar Olympia Haarlem, waarmee ze niet alleen tweemaal landskampioen werd, maar in 2017 bovendien de European Cup Winners Cup veroverde.

In dienst van FysioExpert Olympia Haarlem werd Dinet Oosting de afgelopen seizoenen één van de beste speelsters uit de Golden League. Ze werd in de seizoenen 2016, 2017 en 2018 drie keer op rij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster, een prestatie die tot dan toe alleen nog was behaald door Anouk Mels (1993-1995).

Beste slagvrouw

Afgelopen seizoen kwam Oosting in de reguliere competitie van de Golden League tot een slaggemiddelde van .394. Ze leidde haar ploeg in aantal homeruns (2), tweehonkslagen (7) en binnengeslagen punten (23). Tijdens de Season Finals was ze met een gemiddelde van .444 zelfs de beste slagvrouw van Olympia Haarlem.

Met Oosting krijgt Tex Town Tigers naast Laura Wissink en Britt Vonk een nieuwe international binnen de gelederen. Sinds 2011 maakt Oosting officieel deel uit van de nationale ploeg. Tex Town Tigers hoopt volgend jaar voor het eerst sinds 2015 weer de Play-Offs te halen. Dit seizoen eindigden de softbalsters uit Enschede in de reguliere competitie op een vijfde plaats.

Oosting is de tweede international die finalist FysioExpert Olympia Haarlem verlaat. Eerder maakte Eva Voortman al bekend te vertrekken naar Neptunus, dat uitkomt in de Silver League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League