HB Hoofdklasse

KNBSB Awards: Lampe MVP, Huijer Beste werper

KNBSB Awards: Lampe MVP, Huijer Beste werper

De MVP (Gilmer Lampe) en de Beste Pitcher (Lars Huijer) van de Hoofdklasse ontvingen vandaag hun KNBSB Award uit handen van Norbert van Oosterhout en BB Bear

Er moesten voor dit seizoen nog twee individuele prijzen uitgereikt worden aan spelers. De MVP Award en de Award voor de Beste Pitcher in de Hoofdklasse. Deze awards werden op woensdag in Amsterdam uitgereikt. Team Kingdom of the Netherlands trainde daar in het Centrum voor Topsport en Onderwijs in voorbereiding op de Premier12 en daar waren beide prijswinnaars bij.

De Award voor de Beste Pitcher van de Hoofdklasse ging dit jaar naar de werper die “slechts” vier wins pakte in zijn dertien starts. Zijn andere statistieken spraken echter voor zich: met een ERA van 0.77 en 112 strikeouts in 93 innings is Lars Huijer zeer verdiend uitgeroepen tot Beste Pitcher van de Hoofdklasse in 2019!

Huijer, de aas van Hoofddorp Pioniers, voerde de Hoofdklasse aan in ERA, opposing batting average (.135), strikeouts en innings per game (7.15) en was tweede in totale innings.

De MVP Award ging dit seizoen naar een outfielder van L&D Amsterdam. Het was echter niet Denzel Richardson, die al werd uitgeroepen tot Beste Slagman. Met een slaggemiddelde van .382, 52 honkslagen – waaronder 21 extra base hits – 36 RBI is Gilmer Lampe de MVP van de Hoofdklasse in 2019.

Lampe voerde de Hoofdklasse aan in on-base percentage met .479 en was tweede in veel belangrijke stats (batting average, slugging percentage, runs, doubles en triples) en was bovendien derde in in RBI, vierde in hits en gedeeld zesde in homeruns. Combineer al deze statistieken en je hebt een terechte winnaar van de MVP Award!

Zoals gezegd werden de Awards op woensdag uitgereikt in Amsterdam. Speciaal voor de gelegenheid had Norbert van Oosterhout zijn honkbalpak aangetrokken en mascotte BB Bear meegenomen. De uitreiking van de awards bekijk je via onderstaande video:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse