Honkbal

Rick van den Hurk wederom kampioen met Fukuoka

Rick van den Hurk wederom kampioen met Fukuoka

De Fukuoka SoftBank Hawks vieren wederom het kampioenschap (Foto: Hawks Twitter)

Er is nog maar één speler uit het Koninkrijk der Nederlanden actief in de play-offs van de grootste competities ter wereld. Voor het eerst sinds 2016 speelt er geen speler met een Nederlands paspoort in de World Series. De Brabander Rick van den Hurk is echter nog wel actief. Hij maakte gisteren een start in Game 3 van de Japan Series, een wedstrijd die mede dankzij de Nederlander werd gewonnen. Vandaag completeerden de Hawks hun sweep en zo werden zij voor de derde keer op rij kampioen van Japan.

Zijn overall statistieken zien er voor deze play-offs nog niet heel denderend uit, maar zijn laatste start was wel zijn beste. Tegen de grote Tokyo Giants gooide Rick van den Hurk zes keer drie slag in vier innnig. Hij kreeg weliswaar twee verdiende punten tegen, maar zijn ploeg had op dat moment al een comfortabele 6-2 voorsprong en zou de wedstrijd ook winnen. Dat zorgde voor een 3-0 tussenstand in de best-of-seven serie.

In Game 4 waren de Hawks opnieuw de sterkste. Voormalig Major Leaguer Tsuyoshi Wada gooide vijf shutout innings en outfielder Yurisbel Gracial sloeg drie runs binnen in de 4-3 overwinning. Zo wonnen de Hawks voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer in zes seizoenen de Japan Series. Voor Rick van den Hurk was het zijn vierde titel in vijf seizoenen bij de Hawks.

Zowel Rick van den Hurk als Wladimir Balentien zijn overigens na dit seizoen free agent. Het is dus nog onzeker waar zij volgend seizoen spelen.

Bekijk hier (excuses voor de slechte kwaliteit, maar het zijn voorlopig de enige beelden die wij kunnen vinden) de laatste nul:

https://www.youtube.com/watch?v=9C4nm6w6Rjw

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal