Honkbal

Premier12: Koninkrijksteam vertrekt naar Mexico

Premier12: Koninkrijksteam vertrekt naar Mexico

Op zondag stapt Team Kingdom of the Netherlands vanuit verschillende locaties op het vliegtuig om af te reizen naar Guadalajara. Er vertrekken groepen van uit Amsterdam, Willemstad en de Dominicaanse Republiek, die allen op maandag bij elkaar komen in Mexico.

Op dinsdag traint het team voor het eerst met al deze groepen bij elkaar, want in de afgelopen weken trainden er groepen afzonderlijk van elkaar op het CTO in Amsterdam onder leiding van Sidney de Jong en Robin van Doornspeek, op Curaçao onder leiding van Hensley Meulens en Ben Thijssen en op Aruba onder leiding van Eugene Kingsale.

Na de eerste training volgen twee oefenwedstrijden. In het Estadio Beisbol Charros de Jalisco is op woensdag Team USA de tegenstander, waarna er op een dag later tegen een Amerikaans Navy Team geoefend wordt. Op vrijdag traint de ploeg van bondscoach Hensley Meulens nog één laatste keer voordat de Premier12 op zaterdag losbarst.

Schema

De eerste wedstrijd is direct een zware, want het Team USA van manager Scott Brosius, met daarin een aantal van de grootste talenten uit de Minor Leagues, is de eerste tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands in de Premier12. Om zich te plaatsen voor de Super Round, zal Oranje zich bij de bovenste twee in Groep A moeten voegen. Dat is een lastige taak, want in die groep spelen ook de Dominicaanse Republiek en thuisland Mexico.

Het volledige schema:

Datum (NL)Tijd (NL)ThuisUitUitslag
Eerste ronde
Zaterdag 2 november 201919.00 uurTeam USAKoninkrijksteam
Zondag 3 november 201919.00 uurKoninkrijksteamDominicaanse Republiek
Woensdag 6 november 201902.00 uurMexicoKoninkrijksteam

Het is op dit moment nog niet bekend waar de wedstrijden van Team Kingdom of the Netherlands te zien zijn. Er lopen volgens de WBSC nog onderhandelingen. Zodra er meer bekend is, zullen wij deze informatie uiteraard delen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal