Catcher Laura Wissink verruilt Tex Town Tigers voor Quick Amersfoort.

Golden League

Laura Wissink naar Quick Amersfoort

Laura Wissink naar Quick Amersfoort

Catcher Laura Wissink verruilt Tex Town Tigers voor Quick Amersfoort.
Catcher Laura Wissink verruilt Tex Town Tigers voor Quick Amersfoort.
Foto: © Fred Versluis

Na de komst van catcher Dinet Oosting ziet Tex Town Tigers een andere catcher vertrekken. Laura Wissink verruilt de club uit Enschede voor Quick Amersfoort, dat begin deze maand voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar het hoogste niveau. Quick Amersfoort heeft de overstap gisteravond bekendgemaakt.

Met Wissink verliest Tex Town Tigers één van haar belangrijkste speelsters. De 22-jarige international was de afgelopen vier seizoenen de beste slagvrouw van de ploeg uit Enschede. Afgelopen jaar kwam ze in de Golden League tot een gemiddelde van .387, met onder meer 29 honkslagen en zeventien binnengeslagen punten. In het tweede deel van de competitie leidde de international haar Enschedese ploeg zelfs in vrijwel alle aanvallende klassementen.

Wissink maakte voor Tex Town Tigers haar debuut in de hoofdklasse op 20 april 2012 en kwam de afgelopen seizoenen voor deze club uit op het hoogste niveau. Quick Amersfoort wordt daarmee nog maar haar tweede club.

Debuut

Wissink traint sinds 2011 mee met verschillende nationale teams. In 2016 veroverde ze de titel tijdens het U22 Europees kampioenschap. Sinds 2017 maakt ze deel uit van het Koninkrijksteam, waarmee ze vorig jaar deelnam aan de European Pro Series, het wereldkampioenschap in Chiba (Japan) en de Super 6 in Hoofddorp. Afgelopen juni was ze met Oranje actief op het Europees kampioenschap in Ostrava (Tsjechië).

De jonge international heeft in haar carrière al verschillende onderscheidingen in de wacht gesleept. Vorig jaar ontving ze de Egbert van de Sluis Award als meest veelbelovende international onder de 23 jaar en werd ze ook onderscheiden als beste slagvrouw in de Golden League. Een jaar eerder had ze de prijs gekregen voor de meeste homeruns in de Golden League. Vorige maand werd Wissink uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Enschede.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League