Honkbal

Koninkrijksteam komt slechte tweede inning niet te boven in oefennederlaag

Koninkrijksteam komt slechte tweede inning niet te boven in oefennederlaag

Shairon Martis gooit één van zijn vijf pitches waarmee hij zijn perfecte derde inning gooide

In aanloop naar de Premier12 speelde Team Kingdom of the Netherlands vandaag een eerste oefenwedstrijd in het Estadio Beisbol Charros de Jalisco in Guadalajara. Team USA, tevens de eerste tegenstander in de groepsfase, was daarin met 12-2 in zeven innings veel te sterk voor Oranje.

Voor beide teams vormde deze oefenwedstrijd een kans om zoveel mogelijk werpers een inning te laten gooien. Voor het Koninkrijksteam begon Jair Jurrjens, die terugkeert van een zware blessure aan het labrum van zijn werparm, met een sterke inning.

In het veld debuteerde vandaag de Arubaan Ray-Patrick Didder, speler van de Atlanta Braves, als korte stop. Later in de wedstrijd zouden ook werpers Orsen Josephina en Franklin van Gurp hun debuut maken voor Oranje. Dat zou echter wel gebeuren bij een ruime achterstand.

In een desastreuze tweede inning namen de Amerikanen op zeven honkslagen en een vrije loop een 6-0 voorsprong. Aanvallend lukte het de ploeg van bondscoach Hensley Meulens niet om een vuist te maken. Pas in de zesde inning, inmiddels met een 8-0 achterstand vanwege een 2-run homerun van top prospect Joe Adell, scoorde Oranje het eerste punt. Gianfranco Wawoe sloeg een sacrifice fly naar het linksveld, waarop Curt Smith kon scoren.

De grote achterstand die in de tweede inning opgelopen werd, kwam Oranje niet meer te boven. Team USA scoorde twaalf runs op veertien honkslagen, terwijl de Oranje aanval een stuk minder efficient was en niet verder kwam dan twee runs op negen honkslagen, waaronder de RBI-single van Wawoe.

Morgen speelt Oranje de laatste oefenwedstrijd op weg naar de Premier12. Dan is om 16.05 uur lokale tijd (23.05 uur) een Mexicaans Navy team de volgende tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal