Honkbal

Hensley Meulens staat in belangstelling Miami Marlins

Hensley Meulens staat in belangstelling Miami Marlins

Hensley Meulens was finalist in de zoektocht naar nieuwe manager van de New York Yankees. Foto: Henk Seppen

Na het einde van het afgelopen seizoen liep het contract van Hensley Meulens bij de San Francisco Giants af. De Curaçaoënaar was al ruim tien seizoenen in dienst van de Giants, eerst als hitting coach en later als bench coach – de belangrijkste assistent van manager Bruce Bochy.

Bochy, een toekomstig Hall of Fame-manager, kondigde vorig jaar aan dat 2019 zijn laatste seizoen zou zijn bij de Giants. Als bench coach was Meulens daarom een van de belangrijkste kandidaten om hem op te volgen, maar in de front office van de ploeg uit San Francisco volgden ook veranderingen. Farhan Zaidi werd de nieuwe General Manager en hij heeft een zeer moderne en analytische blik op het spel.

Na afloop van het seizoen heeft ‘Sir Bam Bam’ een sollicitatiegesprek gehad met Zaidi, maar met hem nog zeven andere kandidaten. Jon Heyman, een bekende journalist voor onder meer MLB Network, liet in een tweet weten dat Meulens inmiddels uit de running is voor de functie als manager. Hij zou nog wel als bench coach mogen fungeren.

Heyman geeft bovendien aan dat er interesse is van de Miami Marlins. Daar zou Meulens de nieuwe hitting coach kunnen worden van manager Don Mattingly. Meulens zou vanwege zijn succes bij de Giants en ook vanwege het feit dat hij meerdere talen spreekt, een zeer welkome toevoeging zijn aan de staf van de Marlins die middenin een ‘rebuild’ zitten.

De Marlins zijn momenteel in handen van Derek Jeter, die net als Mattingly zijn volledige loopbaan speelde voor de New York Yankees. In New York waren Mattingly en Meulens zelfs al teamgenoten. In de komende dagen zal meer bekend worden. Meulens zelf heeft inmiddels aangegeven dat er inderdaad interesse is vanuit Miami.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal