Honkbal

Koninkrijksteam verslaat Mexicaans Navy team in laatste oefenwedstrijd

Koninkrijksteam verslaat Mexicaans Navy team in laatste oefenwedstrijd

Team Kingdom of the Netherlands won haar tweede en laatste oefenduel in aanloop naar de Premier12

Op donderdagmiddag (lokale tijd) speelde Team Kingdom of the Netherlands haar laatste oefenwedstrijd op weg naar de Premier12. Werd er gisteren nog verloren van Team USA, vandaag was Oranje in het Estadio Beisbol Charros de Jalisco met 4-1 te sterk voor een team van de Mexicaanse Navy.

Net als een dag eerder werd dit oefenduel vooral aangegrepen om iedereen in actie te laten komen. Zo zou elke werper die nog niet gegooid had vandaag aan bod komen, maar omdat het na vijf innings keihard begon te regenen, kwam Juan Carlos Sulbaran niet meer aan bod.

Lars Huijer was de eerste werper voor het Koninkrijksteam. Zijn eerste tegenstander sloeg een bal hard langs de eerste honklijn en op het snelle kunstgras rolde de bal helemaal naar het hek voor een driehonkslag. Met een strikeout leek Huijer zich even uit de problemen te gooien, maar een grondbal naar kort zorgde ervoor dat de Mexicanen een vroege voorsprong konden nemen.

Huijers opvolgers Markwell, Bolsenbroek (1.2 IP) en Kelly (1.1 IP) kwamen vervolgens niet meer in de problemen. De Mexicanen sloegen slechts twee honkslagen. In de tweede inning bracht Hendrik Clementina zijn ploeg met een solo homerun op gelijke hoogte. Ook Roger Bernadina en Ray-Patrick Didder zouden later in de wedstrijd solo homeruns slaan en Gianfranco Wawoe sloeg met een honkslag zijn derde RBI in twee wedstrijden over de thuisplaat.

Na vijf innings stond het 4-1 voor het Koninkrijksteam, dat acht honkslagen sloeg, waaronder twee voor zowel Clementina als Profar. De regen zorgde ervoor dat er een vervroegd einde aan de wedstrijd kwam. Morgen traint het Koninkrijksteam nog een laatste keer, voordat op zaterdag om 19.00 uur Nederlandse tijd Team USA de eerste tegenstander is in de openingswedstrijd van de Premier12.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal