Honkbal

Meulens: “We doen het voor het hele Koninkrijk”

Meulens: “We doen het voor het hele Koninkrijk”

Hensley Meulens en Scott Brosius lachen samen tijdens de persconferentie van Groep A van de Premier12 in Guadalajara

Op vrijdagmiddag was bondscoach Hensley Meulens namens Team Kingdom of the Netherlands aanwezig bij de persconferentie voor Groep A van de Premier12 in Guadalajara. Meulens was, zoals altijd, populair bij de pers en kreeg veel vragen tijdens de persconferentie en ook in de één op één gesprekken na afloop.

Één van de vragen die Meulens gesteld werd, kwam van Jon Morosi van MLB Network. Morosi richtte deze vraag overigens tot alle vier de managers van de deelnemende landen in Groep A: Wie heb je in gedachte wanneer je het shirt van jouw land aantrekt?

Meulens antwoordde dat dit voor hem het gehele Koninkrijk der Nederlanden is. Hij gaf aan ontzettend trots te zijn dat hij al sinds 2000 het Koninkrijk mag vertegenwoordigen in Oranje en dat dit voor hem altijd een geweldige ervaring is geweest.

Hieronder zie je een overzicht van de andere vragen die Meulens gesteld werden en zijn antwoorden. De eerste vraag, die niet in het filmpje voor komt, was: wat zijn jouw verwachtingen voor dit toernooi. Bij het beantwoorden van deze vraag liet Meulens eens te meer zien dat hij meerdere talen vloeiend spreekt: Engels, Nederlands, Spaans en Papiamento. Daarnaast spreekt hij dankzij zijn tijd in de NPB ook nog een aardig woordje Japans.

Op zondag zie je in het Sportjournaal van 18.00 uur een interview met Meulens in het Nederlands, alsmede interviews met Roger Bernadina, Andruw Jones en Tom Stuifbergen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal