Honkbal

USA slaat zich met vier homeruns ruim langs Koninkrijksteam

USA slaat zich met vier homeruns ruim langs Koninkrijksteam

Team Kingdom of the Netherlands is in haar eerste wedstrijd van de Premier12 in Guadalajara tegen een ruime nederlaag aangelopen. Team USA was, net als een aantal dagen eerder in een oefenduel, veel te sterk voor het Koninkrijksteam. Vier homeruns, waaronder een grand slam, bezorgden de Amerikanen een ruime 9-0 zege.

De 45-jarige veteraan Rob Cordemans startte op de heuvel voor het Koninkrijksteam. Op de eerste pitch die hij gooide, sloeg Drew Waters een homerun. Ook in de tweede en in de derde inning (homerun Jo Adell) scoorden de Amerikanen, waarna Cordemans werd vervangen door Lars Huijer.

Huijer opende met een goede inning, maar moest in de vijfde inning toestaan dat de honken volliepen. Met twee slag en twee uit, lukte het Huijer niet om zonder schade uit de slagbeurt te komen. Eerste honkman Robert Dalbec sloeg de bal in het linksveld over het hek voor een grand slam. Een vierde Amerikaanse homerun zorgde in de achtste inning voor een 9-0 tussenstand.

Aanvallend kon de slagploeg van het Koninkrijksteam er helaas weinig tegenoverstellen. Hendrik Clementina en Sharlon Schoop sloegen de enige honkslagen en een tweetal dubbelspelen aan Amerikaanse zijde maakten dat Oranje nooit echt dreigend werd.

Morgen krijgt het Koninkrijksteam een herkansing. Dan is om 19.00 uur (Nederlandse tijd) de Dominicaanse Republiek de tegenstander. De Dominicanen spelen vannacht hun eerste wedstrijd tegen thuisland Mexico.

Bondscoach Meulens reageerde reëel na afloop: “We waren vandaag niet goed genoeg, maar we weten dat er nog twee hele belangrijke wedstrijden volgen. We laten onze koppen niet hangen en gaan er morgen weer tegenaan.”

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal