Honkbal

LIVE: Koninkrijksteam – Dominicaanse Republiek

LIVE: Koninkrijksteam – Dominicaanse Republiek

Om 19.00 uur Nederlandse tijd krijgt Team Kingdom of the Netherlands de kans om de zure nasmaak van de zware nederlaag van gisteren tegen Team USA weg te spoelen. De tegenstander in de tweede wedstrijd van de groepsfase is de Dominicaanse Republiek.

Het is pas het zeventiende officiële onderlinge treffen dus het Koninkrijksteam en de Dominicaanse Republiek en ook in de recente geschiedenis komen er weinig ontmoetingen voor. De Dominicanen zien wij nooit op de Nederlandse toernooien en daarom komen de ploegen elkaar alleen tegen op de mondiale toernooien. De laatste ontmoeting dateert al weer van maandag 18 maart 2013. Het was de halve finale van de World Baseball Classic, die met 4-1 werd gewonnen door de Dominicaanse Republiek, waarvan het roster vol zat met Major League All-Stars.

Dat was ook het geval in 2009, toen Oranje twee van haar zes overwinningen in onderlinge duels boekte. Het Koninkrijksteam schokte toen de wereld door de grote namen van de Dominicaanse Republiek in twee duels te verslaan. De tweede overwinning zorgde ervoor dat Oranje zich voor het eerst plaatste voor de tweede ronde van de World Baseball Classic. De man met de winnende klap in die wedstrijd? Yurendell de Caster, die nog altijd voor het Koninkrijksteam uitkomt.

Must win?

Er staat flink wat op het spel vandaag. Net als het Koninkrijksteam liep de Dominicaanse Republiek gisteren tegen een zware nederlaag aan. Tegen Mexico kregen ook zij meerdere homeruns tegen, waaronder een grand slam, op weg naar een 6-1 nederlaag. De wedstrijd werd vanwege regen in de zesde inning gestaakt en kon niet meer uitgespeeld worden. Wel werd er erg lang gewacht in het stadion, waardoor de Dominicanen een erg korte nacht beleefde.

Is dit duel een must win? Theoretisch gezien zou je ook met één overwinning plaatsing voor de Super Round kunnen bewerkstelligen, maar op dinsdag aantreden met een winstpartij op zak zou erg prettig zijn. De wedstrijd tegen Mexico op dinsdag is namelijk een absolute must win.

Starters

Op de heuvel staan bij beide ploegen vanavond voormalig Major League All-Stars. Jair Jurrjens, National League All-Star in 2011, krijgt de bal van bondscoach Hensley Meulens, terwijl Ervin Santana, American League All-Star in 2008 en 2017, start voor de Dominicaanse Republiek. Santana gooide dit seizoen nog drie wedstrijden voor de Chicago White Sox, maar had in ruim dertien innings een ERA van 9.45 en werd ontslagen. Hij mag daarom wel aan de Premier12 deelnemen.

Jurrjens keert terug van een zware blessure en gooide in het oefenduel van afgelopen donderdag een sterke inning tegen het Mexicaanse Navy team.

Stream

De WBSC heeft ons verzekerd dat de geo-blokkade voor deze wedstrijd en de komende wedstrijden van het Koninkrijksteam verwijderd is. Je kunt de wedstrijd daarom weer kijken via deze link. Mocht het toch weer niet lukken dan zullen wij er alles aan doen om een werkende stream te delen!

Play-by-play van deze wedstrijd vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal