Honkbal

Ook de Dominicaanse Republiek veel te sterk voor Koninkrijksteam

Ook de Dominicaanse Republiek veel te sterk voor Koninkrijksteam

Team Kingdom of the Netherlands heeft ook de tweede wedstrijd van de Premier12 met ruime cijfers verloren. Op zondag was de Dominicaanse Republiek met 14-4 te sterk en daar hadden zij slechts acht innings voor nodig.

De wedstrijd begon hoopvol voor de ploeg van bondscoach Hensley Meulens toen starter Jair Jurrjens goed door de eerste kwam en Roger Bernadina een lead-off homerun sloeg. Even later vergrootte Chadwick Tromp met zijn 2-run homerun de voorsprong zelfs naar 3-0.

Dit was echter een van de laatste wapenfeiten van de Oranje slagploeg, terwijl de Dominicanen nog op gang moesten komen. Acht vrije lopen, slordigheden in de defensie van het Koninkrijksteam en een hoop slagkracht van de Dominicaanse slagploeg zorgden ervoor dat het geen fijne middag werd voor het Koninkrijksteam.

Zestien honkslagen, waaronder drie homeruns, bezorgden de Dominicaanse Republiek een zeer overtuigende 14-4 zege. Bondscoach Meulen was na afloop zichtbaar teleurgesteld: “We hadden een duidelijk game plan en de scouting klopte, maar de uitvoering was matig vandaag. De pitching gooide te veel ballen over het midden van de plaat en defensief gaven we teveel extra honken en extra nullen weg.”

Morgen is Oranje vrij, maar op dinsdag zou er theoretisch gezien nog een kans kunnen zijn dat de ploeg zich bij een overwinning plaatst voor de volgende ronde. Dan moet er heel erg ruim gewonnen worden van Mexico om in een 3-way tie boven Mexico en de Dominicaanse Republiek te eindigen. “We moeten professioneel met deze nederlaag omgaan en klaar zijn om te gaan dinsdag. Je weet nooit wat er gebeurt in dit soort toernooien.”, aldus Meulens.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal