Honkbal

LIVE: Mexico – Koninkrijksteam

LIVE: Mexico – Koninkrijksteam

In de laatste wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands tijdens deze tweede editie van de Premier12 is het thuisland Mexico de tegenstander. Mexico heeft zich middels overwinningen op de Dominicaanse Republiek en Team USA al geplaatst voor de volgende ronde.

Dankzij een overwinning op de Dominicaanse Republiek heeft inmiddels ook Team USA zich gekwalificeerd voor de Super Round in Japan. In deze laatste wedstrijd staat dus officieel niets meer op het spel. Wel wil het Koninkrijksteam dit toernooi goed afsluiten. Veteraan Yurendell de Caster verwoordde het goed: “Ik wil in elk geval één wedstrijd winnen. Wij zijn veel beter dan dat wij gespeeld hebben en we zijn het aan onze fans en aan onszelf verplicht om dit toernooi goed af te sluiten.”

Het is pas de elfde keer dat beide landen tegenover elkaar staan en van de eerste tien ontmoetingen won Mexico er zes. Voor de laatste onderlinge ontmoeting met Mexico moeten we terug naar 2003 toen de twee ploegen tegenover elkaar stonden op het WK in Cuba. Op de heuvel voor Oranje stond toen Rob Cordemans en de Mexicanen werden met 6-3 verslagen.

De startende werpers van vannacht zijn Tom Stuifbergen en Arturo Reyes. Stuifbergen startte eerder in zijn loopbaan al vaker voor Oranje. De rechtshandige werper was bijvoorbeeld de starter in de kwartfinale van de Premier12 van 2015 tegen Team USA. De laatste jaren kwam hij echter vooral uit als reliever. Komende nacht zal Stuifbergen – in zijn laatste interland (hierover later meer) – opnieuw als starter fungeren.

Reyes is een zevenentwintigjarige rechtshandige werper die dit jaar in zowel Double-A als Triple-A uitkwam voor de Tampa Bay Rays. Verspreid over deze twee niveaus ging hij 11-7 met een 4.42 ERA.

Stream

De wedstrijd bekijk je om 02.00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) via deze link. Voor de Play-by-play klik je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal