Honkbal

Koninkrijksteam sluit Premier12 af met beschamende nederlaag

Koninkrijksteam sluit Premier12 af met beschamende nederlaag

Ook het derde en laatste duel van de Premier12 werd door Team Kingdom of the Netherlands afgelopen nacht verloren. Opnieuw was de tegenstander met grote cijfers te sterk. Deze keer was gastland Mexico met 10-2 de winnaar in een zeer slechte wedstrijd van het Koninkrijksteam.

Zowel aan slag, als verdedigend als op de heuvel waren de prestaties van het Koninkrijksteam deze week ondermaats. Ook in de wedstrijd tegen Mexico werd dat weer duidelijk. Al in de eerste inning namen de Mexicanen een 2-0 voorsprong op het werpen van Tom Stuifbergen, die zijn laatste interland speelde voor Oranje. Die voorsprong kwam mede tot stand door een slechte aangooi vanuit het outfield. Twee innings later zorgde een bal die gevangen had moeten worden in het linksveld voor opnieuw twee runs.

Mede dankzij een geweldige diving catch van Roger Bernadina, een van de weinige spelers van het Koninkrijksteam die zijn niveau wel haalde, kwamen de Oranje werpers de middle innings goed door. In de zevende inning zorgden een wilde worp en een nieuwe veldfout voor nog eens vier Mexicaanse runs en was de wedstrijd eigenlijk al voorbij.

Mini rally

In de achtste inning deed het Koninkrijksteam via hits van Wawoe, de Caster, Sams en Profar nog wat terug, maar met de honken vol en een 8-2 tussenstand werd Calten Daal door de Mexicaanse werper uitgeschakeld op het eerste honk.

In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Mexico nog twee keer en ook in deze inning werd een veldfout gemaakt. Al met al kunnen we spreken van een beschamende zege en een zeer matig toernooi voor het Koninkrijksteam. Bondscoach Hensley Meulens was dan ook keihard voor zijn team na afloop: “Wij hebben niet goed genoeg gepitcht, niet goed genoeg geslagen, slechte defense gespeeld en we hebben niet goed gecoacht. We hebben onszelf voor schut gezet hier in Mexico en voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi zal het véél en véél beter moeten.”

Oranje reist op donderdag terug naar huis, terwijl Mexico en de Verenigde Staten afreizen naar Japan om daar de Super Round van de Premier12 te spelen.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal